AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata ucraineană, încercuită în Severodoneţk. Rușii au distrus și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata ucraineană, încercuită în Severodoneţk. Rușii au distrus și ultimul pod strategic!

podRĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptele intense continuă în Severodonețk. Al doilea pod care leagă orașul de Lîsîceansk, distrus de bombardamente / foto: twitter.com/Militarylandnet

Armata rusă a distrus şi ultimele rute prin care trupele ucrainene puteau în orașul Severodoneţk din estul Ucrainei, a declarat un oficial de la Kiev.

Ultimul pod către oraș a fost distrus, aşa încât soldații ucraineni sunt blocați în oraș, la fel cum s-a întâmplat cu luptătorii Batalionului Azov, încercuiți la Azovstal, lângă Mariupol.

Potrivit guvernatorului regional Serhii Haidai, aproximativ 70% din oraș se află sub control rusesc.

Toate cele trei poduri din Severodonețk, distruse!

Toate cele trei poduri care leagă orașul Severodonețk de Lisichansk sunt acum impracticabile pentru vehicule, ceea ce limitează posibilitatea de scăpare a soldaților ucraineni din încercuirea pregătită de ruși, a declarat Haidai, potrivit Reuters.

Distrugerea podurilor oferă armatei ruse un avantaj deoarece liniile de aprovizionare sunt întrerupte, a afirmat Haidai. Aducerea armelor și a proviziilor este acum „dificilă, dar nu imposibilă”, a ținut să ofere puțină speranță politicianul ucrainean.

Ucraina cere mai multe arme

Autorităţile din Ucraina au lansat apeluri din ce în ce mai urgente pentru mai mult armament greu din Occident. Kievul știe că, dacă pierde oraşul Severodoneţk, întreaga regiune Donbas cade în mâinile rușilor, iar cursul războiului se schimbă.

Ucraina are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, a declarat luni consilierul prezidențial Mihailo Podoliak.

author avatar
Andreea Vlad
436 afisari

3 COMENTARII

  1. Felicitari armatei Rusiei si respect pentru Putin care distruge gunoaiele naziste de ucraineni si drogatii mercenari Fatalai NATO

  2. Adevarul supara. V-a atentionat SRI ca sa scoateti postarea mea cu podul de pe Siret dinamitat controlat de catre MAN.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger