AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au bombardat Iavorivul, lângă Lvov. Depozitul de arme...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au bombardat Iavorivul, lângă Lvov. Depozitul de arme americane furnizate Kievului, distrus! – VIDEO

atacRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucrainenii au atacat un sat de pe teritoriul Rusiei, în apropierea graniței - VIDEO / foto: ABC News

Armata rusă îşi continuă ofensiva în Ucraina, în special în estul şi sudul ţării. Totuși, soldații lui Putin țintesc și alte regiuni, iar loviturile lor par a se concentra pe distrugerea infrastructurii, în special căi ferate şi poduri.

De câteva zile, în Ucraina sună alarmele peste tot, chiar și în vestul ce odinioară părea sigur.

Depozit cu arme furnizate de aliați, distrus

Duminică dimineață, 15 mai, un depozit de armament din Iavoriv, în apropiere de granița cu Polonia, a fost distrus de patru rachete. Informația este confirmată chiar de guvernatorul regiunii Lvov, Maxim Kozitsky, potrivit Reuters.

„Obiectivul militar este complet distrus”, a declarat Kozitsky, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Bombardamentul rușilor a vizat un depozit cu arme furnizate din Statele Unite și alte țări NATO, spun surse citate de Reuters.

Potrivit datelor preliminare, nu există morți sau răniți.

Iavorivul, lovit a doua oară!

Este pentru a doua oară când rușii bombardează Iavorivul. În martie, nu mai puțin de 8 rachete hipersonice au fost trase asupra unei baze militare care servea ca centru de pregătire pentru forțele ucrainene. Acolo, instructori NATO, inclusiv din Statele Unite și Canada, antrenau trupele Kievului de mai bine de doi ani, potrivit unor surse militare.

Iavoriv reprezintă o placă turnantă pentru exerciții comune NATO-Ucraina, de aceea zona are o importantă uriașă în economia războiului.

author avatar
Andreea Vlad
1.169 afisari

4 COMENTARII

  1. S-A TRECUT LA NIVELUL DE INFORMATII LA CARE SUNT LOVITE SURSELE DE MUNITIE SI ARMAMENT SI PUNCTELE STRATEGICE PE CAILE DE ACCES.
    DE LA RAZBOIUL CLASIC LA CEL STRATEGIC ,DAR DE DURATA !. ESTE PRACTIC CONFRUNTARE CELOR DOUA SISTEME DE INFORMATII SI CAPABILITATI MILITARE IN POLIGONUL NUMIT UCRAINA PRIN VOINTA SI CACIALMAUA AMERICANILOR TRASA UCRAINEI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger