AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia vrea să negocieze cu Kievul în Belarus. Capcană...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia vrea să negocieze cu Kievul în Belarus. Capcană pentru Zelenski?

O delegație a Rusiei a sosit în Belarus pentru negocieri cu Ucraina, a declarat duminică, 27 februarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„În conformitate cu acordul, delegația rusă formată din reprezentanți ai Ministerului de Externe, ai Ministerului Apărării și ai altor agenții, inclusiv ai administrației prezidențiale, a sosit în Belarus pentru discuții cu ucrainenii”, a spus Peskov.

O capcană pentru viața lui Zelenski?

„Vom fi gata să începem aceste discuții la Gomel”, a declarat el. Gomel este al doilea oraș ca mărime din Belarus, după capitala Minsk, și care se află în apropierea frontierei cu Federația Rusă și cu Ucraina

Ministerul de Externe din Belarus a confirmat sosirea delegației ruse la Gomel pentru discuții cu Ucraina, menționând că Minsk a făcut aranjamentele necesare.

„Da, confirmăm această informație. Partea belarusă a pregătit deja tot ceea ce este necesar pentru discuții, asigură în totalitate soluționarea tuturor problemelor de protocol, logistică și alte probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus, Anatoly Glaz, scrie Tass.

Anterior, biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ar putea discuta despre statutul neutru al Ucrainei, precum și despre pachetul de garanții pentru securitatea acesteia.

Sâmbătă seara, Zelenski a declarat că propunerea de a organiza negocierii a fost înaintată de președinții Turciei și Azerbaidjanului, Recep Tayyip Erdogan și Ilham Aliyev.

author avatar
Tudor Borcea
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger