AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, ultimatum pentru Mariupol: „Vă predați sau muriți!” /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, ultimatum pentru Mariupol: „Vă predați sau muriți!” / Zelenski amenință că negocierile cu Moscova se opresc

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, ultimatum pentru Mariupol: „Vă predați sa muriți!” / Zelenski amenință că negocierile cu Moscova se opresc

Rusia le-a cerut forțelor ucrainene din Mariupol să se predea până duminică dimineață, a anunțat agenția de presă Tass, preluată de Reuters. Tuturor luptătorii ucraineni rămaşi în Mariupol și care sunt baricadaţi în acest moment în oţelăria Azovstal li s-a cerut să depună armele.

Într-o declaraţie, generalul-maior Mihail Mizinţev afirmă că, luând în considerare situaţia „catastrofală” de la oţelăria Azovstal, luptătorilor ucraineni şi „mercenarilor străini”, aflaţi în captivitate, li se propune să înceteze ostilităţile şi să depună armele duminică, începând cu ora 6:00 (03:00 GMT). „Toţi cei care depun armele au viaţa garantată”, a spus Mizinţev.

Viețile celor care se predau vor fi cruțate, susține ministerul rus. Luptătorii ucraineni care rămân în Mariupol și refuză să se predea vor fi eliminați, declarase anterior Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), susținută de Rusia.

Rusia afirmase că toate zonele urbane din oraș „au fost curățate” de forțele ucrainene și că mai există doar un grup restrâns de luptători, atât ucraineni, cât și străini, care s-a refugiat în combinatul siderurgic Azovstal al miliardarului Rinat Ahmetov.

Eliminarea soldaților ucraineni va pune capăt negocierilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că eliminarea luptătorilor ucraineni din orașul-port Mariupol din sud va pune capăt discuțiilor cu Rusia.

Liderul de la Kiev a afirmat că Ucraina nu va da ceda și nu va negocia nici teritoriul, nici oamenii săi, adăugând: „Cu cât sunt mai multe locuri precum Borodianka, cu atât va fi mai greu”.

Anterior, Ucraina a insistat că trupele sale încă rezistă în ruinele din Mariupol, unde forțele ucrainene au fost împinse înapoi la fabricile de metal Azovstal din apropierea portului.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

3 COMENTARII

  1. Teatrul, de operațiuni, mai are cîteva acte.
    Azovstal miroase a 11 septembrie, curățit locul pe spinarea omului de rînd:
    „Ca urmare a reglementărilor laxe de mediu și a echipamentelor „total învechite” folosite de Azovstal și alte fabrici deținute de Metinvest din oraș, Mariupol a fost ceea ce National Geographic a descris drept „unul dintre cele mai poluate orașe” din Ucraina. În 2018 și 2019, locuitorii orașului Mariupol au protestat în stradă.”

  2. ZIARE.COM UN SITE IMPUTIT CU JEGURI COPISTE , PLAGIATORI PADUCHIOSI RAPANOSI CE SE DAU JURNALISTI . NISTE MÙISTI LINGAI IN CÙR , CE FAC PROPAGANDA GRETOASA COMUNISTA . LING ZILNIC IN CÙR PE TURISTUL FALSIFICATOR SASE CASE , SI PE GENERALUL PLAGIATOR , CA SA FIE PLATITI BINE . LINGETI PROFUND , ZOAIE.COM CA SA VA CASTIGATI MAMALIGA , FTVN. in gura de zdrente CENZURATI JEGURILOR

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger