AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia trimite cele mai moderne tancuri separatiștilor din Lugansk...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia trimite cele mai moderne tancuri separatiștilor din Lugansk – FOTO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia trimite cele mai moderne tancuri separatiștilor din Lugansk - FOTO / Foto: Twitter

Aceste tancuri de luptă au fost trimise în „Republica Lugansk”. Potrivit Rusiei, blindajul lor le-ar permite să reziste la rachete antitanc, inclusiv la rachetele americane Javelin.

Canalul de televiziune rusesc NTV a anunțat, miercuri, livrarea a 200 de tancuri T-90M către luptătorii separatiști din regiunea Lugansk, așa cum a constatat Army Recognition.

Imaginile difuzate de canalul de televiziune arată o coloană lungă de vehicule blindate care părăsesc fabrica lor din Uralvagonzavod, în orașul Nijni Tagil din centrul Rusiei.

Mai puternic, mai mobil, mai rezistent

„Armata rusă a primit noi tancuri T-90M. Vehiculele de luptă – 200 de unități – au fost deja livrate în zona operațiunii militare speciale. Acestea vor întări unitățile existente ale forțelor armate ruse”, a confirmat pe Telegram jurnalistul de apărare Evgheni Podubni, informează Le Figaro.

De câteva săptămâni, armata ucraineană avansează încet, dar sigur, în autoproclamata republică Lugansk.

Sosirea acestor tancuri pe front este un atu pentru armata rusă. După numărul lor deja: 200 de unități, adică mai mult decât numărul de tancuri Leclerc operaționale pe care le are în prezent Franța.

Apoi, prin calitatea lui, T-90M este astăzi cel mai modern tanc în funcțiune în Rusia, în timp ce tancul T-14 Armata, cel mai avansat, nu este încă în serviciu. Acesta din urmă este, de fapt, o modernizare a tancului T-90A realizată în anii 2010. T-14 Armata a fost prezentat lumii la ediția din 2017 a exercițiului militar Zapad.

În detaliu, T-90M are o mobilitate mai bună, o putere de foc mai mare și o protecție mai eficientă decât predecesorul său. Potrivit generalului de armată Oleg Leonidovici Saliukov, comandantul forțelor terestre ruse, așa-numitul blindaj reactiv este capabil să reziste la rachetele ghidate antitanc, inclusiv la celebrele rachete Javelin, pe care SUA le-a furnizat în număr mare armatei ucrainene.

Tancurile rusești, țintele preferate ale ucrainenilor

Încă de la începutul războiului, fabricile rusești au lucrat la turație maximă pentru a dota armata lor de pe frontul ucrainean cu tancuri T-90 la scară largă. Dacă la începutul războiului, unitățile blindate rusești angajate în Ucraina erau compuse în principal din modele mei vechi T-62, T-64, T-72 sau T-80 din epoca sovietică, T-90, ale căror prime versiuni au fost puse în funcțiune în 1992, sunt din ce în ce mai numeroase pe câmpul de luptă.

Dar T-90 plătesc un preț greu: din cele peste 1.500 de tancuri rusești distruse, avariate, abandonate sau capturate, înregistrate de site-ul Oryx de la începutul războiului, cel puțin 34 sunt T-90, inclusiv șapte T-90M. În septembrie, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat chiar capturarea unui tanc T-90M „în stare perfectă” în regiunea Harkov.

author avatar
Tudor Borcea
661 afisari

7 COMENTARII

  1. După comunicatele ministerului apărării din Ukrania forțele armate ukraniene au trecut de mult de Moskowa și fac plajă la Marea Cspică ori se odihnesc pe la cabanele din Munții Urali. Iar Putin era pe perfuzii din luna martie acum la Kremlin funcționând a 10-a sosie a sa pentru că celelalte 9 au dat colțul de mult înțepate de țânțari made în Ukrania lungi de un metru.

    • Hai nu mai exagera, unde ai vazut tu tantari lungi de un metru ? Spune adevarul, acestia nu depasesc 80 de cm.

  2. Cabala a ramas fara bani si nu mai are cu ce continua GENOCIDUL planetar.
    ,,…Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a acuzat public săptămâna trecută Statele Unite de „diplomație coercitivă, de la amenințări cu forța la izolarea politică, de la sancțiuni economice până la blocarea tehnologică”, precum și „răspândirea îndelungată a dezinformarii”. El observă, de asemenea, că SUA „nu au fost în război doar 16 ani în istoria sa de aproape 250 de ani”.
    Ascunsi in Zug, Elvetia, Rockefeller si Rothschild au inceput sa faca economie pentru ca au ramas fara bani.Companiile locale elvețiene au început să boicoteze WEF.
    Klaus Schwab Rothschild (Rothschild = scutul roșu al lui satan) a fost arestat si in locul celui original va aparea un avatar. Renumitul economist Nouriel Roubini se așteaptă ca sfârșitul să vină sub forma unei avalanșe de faliment. Oameni fără adăpost cazati in corturi lângă Casa Albă simbolizează starea actuală a coloniei corporative americane.Când vine falimentul, vine dreptatea, promit surse CIA.’’

    După întâlnirea G20, KM a folosit o armă cu energie direcționată pentru a ataca Indonezia.
    „Nu a fost un eveniment natural.” Acest lucru a fost făcut ca un avertisment pentru guvernul indonezian, că dacă nu va preda o cantitate foarte mare de aur procesat care este depozitat în capitală într-un anumit depozit, sub pază militară, va urma un „cutremur major”. Alianța le-a promis indonezienelor că orice astfel de atac va fi întâmpinat cu represalii sub forma unei lovituri împotriva La Palma și a altor ținte.”

    ”…In Africa, guvernul ghanez lucrează la o nouă politică de cumpărare a produselor petroliere cu aur în loc de rezerve în dolari americani, a declarat joi vicepreședintele Mahamudu Bawumia pe Facebook.
    https://www.reuters.com/markets/commodities/ghana-working-plan-buy-oil-with-gold-rather-than-usd-vp-2022-11-24/?utm_source=reddit.com
    Se așteaptă ca și alte state africane să urmeze exemplul, ceea ce va pune capăt secolelor de furt al resurselor continentului…”

    ,,această încercare de extorcare este o confirmare suplimentară că Rockefeller și aliații lor KM nu au reușit să obțină finanțare pentru a-și menține spectacolul de clovni G20/ONU mult mai mult.
    Acest lucru poate fi văzut în implozia economică continuă a Statelor Unite și a Europei de Vest ocupate de KM.”

    ,,Este posibil ca această ofertă să fi fost făcută în acest moment, deoarece rușii pregătesc o armată de 700.000 de oameni care ar putea invada cea mai mare parte a Europei de Vest, inclusiv Elveția, în această iarnă.
    Există o mulțime de semne că Europa este pe cale să cadă.

    De exemplu, Serghei Naryshkin, directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, a spus public că guvernul polonez intenționează să organizeze referendumuri pentru a absorbi părți din Ucraina în Polonia. Cu toate acestea, surse de informații poloneze spun că guvernul intenționează, de asemenea, să evacueze la Londra în cazul unei invazii rusești.

    Oricum, europenii nu vor să lupte împotriva Rusiei în numele NATO. Membrul irlandez al Parlamentului European, Clare Daly, a vorbit pentru mulți când a spus că „teroarea, moartea, fărădelegea, violul, sărăcia, foametea… aceasta este moștenirea NATO”.
    De asemenea, prim-ministrul finlandez Sanna Marin a recunoscut vinerea trecută că Europa „nu este suficient de puternică” pentru a rezista Moscovei fără ajutorul anglo-saxonului.”

  3. Cat ati spus? 1500 de tancuri rusesti distruse? Domnilor si minciuna are „onoarea ei”, va rog nu fiti mai presus de asta.

    • Tancurile ucrainiene erau tot rusesti, asa ca ei le pun la numar in primul rand pe acelea .
      Si rachetele S-300 pe care pe arunca prin Romania, Polonia si prin Tinutul uitat de timpm, tot rusesti sunt, de aceea dau vina pe rusi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger