AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune ce va torpila negocierile cu Kievul /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune ce va torpila negocierile cu Kievul / „O provocare deschisă și mincinoasă”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune ce va torpila negocierile cu Kievul / „O provocare deschisă și mincinoasă”

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat marți că descoperirea cadavrelor în orașul ucrainean Bucea a fost o „provocare” menită să torpileze negocierile aflate în desfășurare între Kiev și Moscova.

„Apare o întrebare: la ce folosește această provocare deschisă și mincinoasă (…) Suntem înclinați să credem că este folosită pentru a găsi un pretext pentru a torpila negocierile în curs”, a afirmat Lavrov, într-un mesaj video difuzat la televiziunea rusă.

Rusia, „gata” să continue negocierile

Potrivit acestuia, situația de la Bucea vizează „deturarea atenției de la procesul de negociere, abaterea atenţiei de la faptul că partea ucraineană, după Istanbul, a început să dea înapoi, a încercat să vină cu noi condiţii”, scrie Le Figaro.

Lavrov a asigurat totuși că Rusia este „gata” să continue negocierile.

Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, care se bazează pe imagini din satelit, cadavrele civililor găsite pe străzile din Bucea au fost prezente încă din 21 martie, când orașul era sub ocupație rusă. Aceste dovezi fizice subminează afirmațiile Kremlinului conform cărora cadavrele au fost plasate acolo după ce trupele ruse au evacuat, pe 31 martie.

Bazându-se tot pe imaginile din satelit furnizate de compania Maxar, echipele New York Times și AFP au ajuns la concluzia că cadavrele au fost prezente încă din 19 martie.

author avatar
Tudor Borcea
563 afisari

2 COMENTARII

  1. Minciuni a drogatului de Zelinsky care a fost instruct de agentii criminali americani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger