AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune că distrus sisteme S-300 livrate Kievului de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune că distrus sisteme S-300 livrate Kievului de „o țară europeană”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia spune că distrus sisteme S-300 livrate Kievului de „o țară europeană”

Rusia a distrus sisteme de rachete antiaeriene S-300 care au fost furnizate Ucrainei de către o țară europeană, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a spus că rachetele rusești Kalibr lansate de pe mare au distrus duminică patru lansatoare S-300 care erau ascunse într-un hangar de la periferia orașului ucrainean Dnipro.

Slovacia: Sunt minciuni rusești

Rusia a declarat de asemenea că 25 de militari ucraineni au fost loviți în acest atac. Ministerul rus nu a spus ce țară europeană a furnizat sistemele S-300 Ucrainei. Slovacia, care a donat Ucrainei un astfel de sistem antirachetă, a dezmințit duminică că cel pe care l-a furnizat ar fi fost lovit de ruși. Potrivit Slovaciei, astfel de rapoarte sunt minciuni rusești.

Pentru a contracara invadarea teritoriului său de către Rusia, Ucraina a cerut membrilor NATO să îi pună la dispoziție avioane de luptă, vehicule blindate, rachete și sisteme de baterii de apărare antiaeriană S-300. De reamintit că și Statele Unite au avut controlul asupra unui astfel de sistem după Războiul Rece, în scopuri de informații.

Anterior, ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a anunțat disponibilitatea Bratislavei de a ceda Ucrainei o baterie S-300, dar cu condiția de a putea avea un „sistem de înlocuire adecvat”. Ceea ce a fost cazul, SUA anunțând că va trimite o baterie Patriot PAC-3 în Slovacia.

Forțele ruse au doborât, de asemenea, două avioane Su-25 ucrainene în apropierea orașului Izium și au distrus două depozite de muniții, dintre care unul se afla în apropierea orașului Nikolaiev (Mikolaiv), din sud, a mai indicat Ministerul rus al Apărării.

author avatar
Tudor Borcea
567 afisari

4 COMENTARII

  1. EFICIENTA SPIONAJULUI ACUM SE VEDE !,orce miscare de armament ,munitie se raporteaza !,punct ochit punct lovit ,iar pagubele se insumeaza la furnizor si beneficiar !.
    CEI CARE IGNORA EXISTENTA CARTITELOR IN NATO SI UE SUNT NISTE NEAVENITI IN POLITICA.
    CU CAT VOR FI MAI VOCALI UCRAINIENII CU ATAT VOR FI MAI VULNERABILI ,IAR ASTA INCEPE SA SE SIMTA PE ZI CE TRECE.

  2. Brasoave.
    14 aparate de zbor au fost distruse de s300. Sunt numa bune ca sunt facute dupa aparate orce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger