AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia și-a schimbat strategia: anunță că a utilizat, în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia și-a schimbat strategia: anunță că a utilizat, în premieră, rachete hipersonice Kinjal

rachetaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia și-a schimbat strategia: anunță că a utilizat, în premieră, rachete hipersonice Kinjal

Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate de armata rusă.

Localitățile ucrainene bombardate aproape fără încetare de invadatori – țintite sunt, din nou, regiunile Rivne, Volin, Liov, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

Situația din Vestul Ucrainei se înrăutățește! Ministerul rus al Apărării a anunțat că Rusia a utilizat rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei.

Acest tip de rachetă, cu manevrabilitate ridicată, sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, potrivit Moscovei. Utilizarea acestui tip de rachetă este o premieră în conflictul din Ucraina, potrivit agenţiei de presă oficiale RIA Novosti.

„La 18 martie, complexul aeronautic ‘Kinjal’ cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

În total, vineri seara, Rusia a efectuat tiruri asupra a 69 de instalaţii militare pe teritoriul Ucrainei, a indicat Ministerul rus al Apărării, între care 12 depozite militare şi 43 de locuri de parcare pentru vehicule militare.

Forțele ruse au lansat peste 1.080 de rachete de la începutul invaziei

Forțele ruse au lansat „peste 1.080 de rachete” de la începutul invaziei în Ucraina, a spus vineri un înalt oficial american al apărării, citat de CNN.

Rapoartele privind loviturile cu rachete în partea de vest a Ucrainei „în vecinătatea Aeroportului Internațional Liov par a fi exacte”, a spus oficialul. Acesta nu a avut informații suplimentare cu privire la originea atacului cu rachete și la pagubele provocate.

Spațiul aerian al Ucrainei „rămâne contestat”, a adăugat oficialul.

author avatar
Andreea Vlad
1.573 afisari

15 COMENTARII

    • esti n idiot, unde crezi ca vor veni toti imigrantii si cine ii va intretine si mai ales din banii cui? plus ca vin si barbati in putere. cum au scapat aia de ordinele de incorporare fara sa fie din natia aleasa? cu spagi de 15-20 000 de euro la vama. ce ucrainian are genul asta de bani de dat? raspuns ala care are x7 si drone de transportat tigari.

  1. Era necesară informația furnizată de ruși despre utilizarea rachetelor Kinjal. Sateliții NATO n-au sesizat nimic. Despre scutul magnific de la Deveselu, ce să mai zicem? Ăla nu detectează nici măcar dronele civile.

  2. Pentru rusi lucrurile sunt clare, mesajul către NATO și US a fost următorul, în anii 90 ați avut tehnologia stealth iar noi am plecat din Germania Democrată fără sa tragem un foc de arma. Acum, noi avem rachetele hipersonice, retrageți-va pe aliniamentul convenit. Numai ca Occidentul, in ignoranță și prostia lui, a crezut ca își poate permite sa înfrunte Rusia. Și l-a găsit pe Zelenschi sa facă proba, nenorocind un popor. Este clar acum ca vremea Occidentului a apus? Bideu este cea mai elocventa imagine a acestui fapt. Sau mai trebuie sa sufere și alte popoare? Aviz amerlocpupincuristilor rusofobi din Romanistan.

  3. Acum au dat si la stiri chestia cu racheta „kinjal” ruseasca.Este o racheta aer-sol lansata de pe avioane destul de similara cu rachete folosite si de alte tari.Cu siguranta poate fi interceptata dar nu se pune problema de asemenea scenarii.Tarile NATO nu doresc un conflict militar cu Rusia,si nu vom avea asa ceva.Tot ce au dorit americanii este excluderea Rusiei din G8 care acum a devenit G7 adica fara Rusia.Arabii indienii si chinezii vor fi acum beneficiarii sanctiunilor iar noi in Europa vom avea criza si inflatie.

    • Era panica mare la niste ghenerali azi dimineata aproape blocasera usa intrand toti simultan sa vaza cu ochii lor minunea, si apoi sedinta mare mare, panica totala tot meniul, full option bajetzii, da ce sa faci asa e cand esti prost si plin de ingamfare pana vine momentul cand esti trezit la realitate

    • Prin sancțiunile impuse, occidentul a izolat și imunizat Russia de toate problemele cauzate de inflație și creșterea prețului la energie și materii prime. Datul cu tesla-n organele proprii e la mare modă.

  4. E un lucru bun si indemn luptatorii ucraineni ca tot ce tine de aliaje de tanc secret de tehnica secreta, de ramasite de racheta de orice fel de tehnica rusa distrusa, sa fie inmanate spre cercetare catre laboratoarele de cercetare militare din occident pentru a fi studiate si facut arme eficace de pe urma studiului lor.
    Vreau sa spun ca rusii nu au o tehnica buna si ca rachetele de croaziera au distrus doar o parte din unitatile militare dar instructorii traiesc pentru ca nu sta in ele.

    • Pârlitule, ia te du tu și-ți bagă a treia doză-n tîmplă, că tare enervante comentarii ai!

  5. Trebuie incercate si rachetele astea, cu cat sant mai testate cu atat mai de incredere. Din cate am inteles nici sistemul antiracheta coordinat prin satelit nu le detecteaza, ori nu la timp ca sa le deal jos cu antirachete. In cazul asta rusii pot pune o incarcatura nucleara si sa traga in new york? Au mai facut un test cu o racheta de precizie cu care au doborat un satelit rusesc in spatiu. Auuu!!! Asta doare. Americanii au incercat si ei technologia asta in ultimele luni dar testele nu au reusit. Nu e de gluma cu rusii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger