AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, pregătită pentru „un dialog cu Occidentul”. Ce pune...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, pregătită pentru „un dialog cu Occidentul”. Ce pune Putin pe masă

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, pregătită pentru „un dialog cu Occidentul”. Ce pune Putin pe masă

Rusia este pregătită pentru dialog cu Occidentul pe tema garanțiilor de securitate și a problemelor de stabilitate strategică, a declarat joi, 3 februarie, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

„Suntem pregătiți pentru dialog pe aceste aspecte (garanții de securitate), precum și pe probleme legate de stabilitatea strategică”, a declarat Riabkov.

„Lucrăm cu calm și cu încredere”

Regretăm că colegii noștri de la Washington au luat decizia – și au anunțat-o în urmă cu câteva zile – de a suspenda aceste contacte”, a subliniat Riabkov, adăugând că SUA sunt pe deplin vinovate pentru suspendarea dialogului, scrie Tass.

„Continuăm să lucrăm cu calm și încredere, avem obiective specifice de îndeplinit. Nimeni nu întrerupe dialogul cu SUA, dar canalele de dialog sunt o problemă separată care depinde de obiectivele cu care ne confruntăm”, a adăugat el.

Potrivit lui Riabkov, Rusia și SUA mențin în prezent dialogul mai ales prin ambasade. „Nu avem motive să credem că acest algoritm se va schimba în viitorul apropiat”, a menționat el.

La 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a lansat proiecte de acorduri privind „garanțiile de securitate” pe care Moscova se așteaptă să le primească de la Washington și NATO.

Documentele cer în special NATO să-și înceteze expansiunea spre est și să-și readucă infrastructura militară la granițele din 1997.

Statele Unite și NATO au transmis Moscovei răspunsurile scrise la propunerile de securitate ale Rusiei, pe care le-au respins, la 26 ianuarie 2022.

Occidentul nu a reușit să facă concesii cruciale, a declarat Rusia în propriul răspuns din februarie.

author avatar
Tudor Borcea
741 afisari

9 COMENTARII

  1. ”să-și readucă infrastructura militară la granițele din 1997.” Asta NU se poate. Adica da-te tu sa vin eu. Nu multumim Valodea.

  2. Adica prostul de Putin, si-a dat seama ca n-are cum sa-si duca planul la bun sfarsit, sau este alta diversiune ?

    • Cuvioasa e buna si se roaga ca Rusia sa aibe ce pune pe masa ca nicaieri nu-i ca painea de acasa.

  3. O su-gi Putin, de la toate familiile care au pierdut cate un membru, in razboiul asta care nu le apartinea, ci doar ca asa ai vrut tu, nemernic criminal ce esti, du-te mata de idiot comunist , sa su-gi pu-la la toti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger