AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește nava care va domina Marea Neagră

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește nava care va domina Marea Neagră

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește nava care va domina Marea Neagră

Crucișătorul greu cu propulsie nucleară „Amiral Nahimov”, aflat în prezent în reparații la șantierele navale Sevmaș (o filiala a United Shipbuilding Corporation, USC) va fi dotat cu arme de generatia a patra.

„Sistemele și armele învechite ale navei vor fi înlocuite cu altele de nouă generație, care, prin parametrii, lor sunt demne de imaginea unei nave din a patra generație și de nava amiral a flotei”, a informat într-un comunicat USC.

Rachete de croazieră, rachete hipersonice

În prezent, lucrările de reparații și modernizare se desfășoară în conformitate cu programul inițial. Prima călătorie pe mare a crucișătorului este programată după probele de acostare, scrie Tass.

„După reparații și modernizare, Marina Rusiei va avea o nouă navă avansată capabilă să facă față sarcinilor în toate regiunile cruciale ale oceanului planetar”, a spus USC.

Crucișătorul a fost retras din serviciu pentru reparații în 1999. Lucrările sunt în desfășurare din 2013. Upgrade-ul urmărește să mărească considerabil puterea de atac a navei. Va fi înarmată cu zece sisteme universale pentru rachetele de croazieră Kalibr-NK și Oniks. Pe termen lung, nava va putea îmbarca rachete hipersonice Zirkon.

USC, cel mai mare holding de construcții navale din Rusia, reprezintă 80% din navele construite în Rusia. A fost înființată printr-un decret prezidențial la 21 martie 2007. Conform site-ului său web, USC încorporează 45 de organizații, inclusiv birouri de proiectare, centre de cercetare, șantiere navale și fabrici de reparații navale și de construcție de mașini.

author avatar
Tudor Borcea
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger