AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește atacul nuclear! Armata rusă a testat rachetele...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește atacul nuclear! Armata rusă a testat rachetele Iskander în Kaliningrad

iskanderRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia pregătește atacul nuclear! Armata rusă a testat rachetele Iskander în Kaliningrad

Rusia continuă să fluture amenințarea nucleară! Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Putin a trecut forțele nucleare „de descurajare” ale țării în stare de alertă.

Se pare că e pregătit să iasă la atac, transmițând fiori Occidentului. Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele au simulat lansări electronice de sisteme balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, în cursul unor manevre militare.

Exercițiile militare au avut loc la Kaliningrad, teritoriu situat între Polonia, Lituania și Marea Baltică.

Forțele ruse au efectuat lovituri unice și multiple asupra unor ținte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv, se spune în comunicatul ministerului rus, potrivit ndtv.com.

Anunțul venit de la Moscova vine în cea de-a 70-a zi de conflict între Rusia și Ucraina. Până acum, războiul a dus la moartea a mii de persoane și la cea mai mare criză de refugiați din Europa, după cel de-al Doilea Război Mondial, cu peste 13 milioane de persoane strămutate.

Exerciții militare într-un teritoriu înconjurat de țări NATO

Sursa citată a mai precizat că, după ce au lansat atacurile nucleare electronice, militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziției pentru a evita o eventuală lovitură de răspuns.

Exercițiile au implicat peste 100 de militari.

Rusia a plasat forțele nucleare în alertă maximă la scurt timp după ce Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Șeful Kremlinului a avertizat asupra unei represalii „rapide fulgerătoare” dacă Occidentul intervine direct în conflictul din Ucraina.

author avatar
Andreea Vlad