AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia oprește livrările de motoare de rachetă către SUA

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia oprește livrările de motoare de rachetă către SUA

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia oprește livrările de motoare de rachetă către SUA (sursa foto: spotmedia.ro)

În cea de-a opta zi de la izbucnirea războiului, dar și pe fondul sancțiunilor dispuse de la nivelul Occidentului la adresa Rusiei, în contextul invadării Ucrainei, Moscova reacționează cu o hotărâre de ultim moment.  

Și anume s-a aflat că Rusia a decis să oprească furnizarea de motoare de rachetă către SUA, potrivit nationalpost.com. Anunțul a venit joi de la vârful Agenției Federale Spațiale Ruse (Roscosmos). Mai exact de la șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin. Decizia vine ca reacție la sancțiunile împotriva Rusiei, în contextul situației din Ucraina.

Ce s-a mai decis

Mai mult, Agenția va pune stop și întreținerii motoarelor de rachetă pe care le-a livrat deja Statelor Unite, anunță aceeași sursă.

Recent, Joe Biden susținuse, în discursul său despre Starea Națiunii, declarații făcute pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”, dar că SUA nu vor interveni armat în Ucraina – Citiți mai multe AICI.

„SĂ FIU CLAR – FORȚELE NOASTRE NU SUNT ANGAJATE ȘI NU SE VOR ANGAJA ÎN CONFLICTUL CU FORȚELE RUSE ÎN UCRAINA.” – JOE BIDEN

Rezoluție adoptată de AG ONU

Miercuri, 2 februarie, Ministerul român de Externe a anunțat adoptarea, de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (AG ONU), reunită în sesiune extraordinară de urgență, a rezoluției intitulate „Agresiunea împotriva Ucrainei”. Adoptarea rezoluției s-a făcut cu o largă majoritate, de 141 membri ai ONU.

„Rezoluția reafirmă sprijinul pentru suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limita granițelor sale recunoscute internațional. Textul deplânge în termeni fermi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, contrară Articolului 2, paragraful 4 al Cartei ONU, cere Federației Ruse încetarea imediată a utilizării forței împotriva Ucrainei și abținerea de la alte amenințări cu utilizarea forței împotriva unor State Membre ONU.

Documentul adoptat de AGONU solicită retragerea imediată, completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Ucrainei și abandonarea deciziei Federației Ruse privind statutul anumitor zone din regiunile Donețk și Luhansk ale Ucrainei. Statele membre ONU deplâng implicarea Belarus în utilizarea ilegală a forței împotriva Ucrainei. De asemenea, rezoluția adresează apelul la respectarea Acordurilor de la Minsk și la utilizarea formatelor de lucru internaționale relevante (formatul Normandia și Grupul de Contact Trilateral)”, s-a transmis într-un comunicat al MAE.

author avatar
Andrei Coman
419 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa v-i le bagati in cur si in cosmos cu voi, fireta-ti ai dreaku de comunisti rusi, in frunte cu iobagul de prost Putin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger