AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia lovește masiv în est. „Întreaga linie a frontului...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia lovește masiv în est. „Întreaga linie a frontului este bombardată” – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia lovește masiv în est. „Întreaga linie a frontului este bombardată” - VIDEO / Foto: printscreen

Forțele rusești au bombardat, joi noaptea, întreaga linie de front din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni, în cadrul a ceea ce pare a fi o ambiție redusă a Kremlinului de a securiza doar cea mai mare parte a teritoriilor pe care le-a revendicat.

 

Cele mai aprige lupte au avut loc în apropierea orașelor Bahmut și Avdiivka, a declarat guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, într-un interviu televizat. Artileria a lovit orașul Torețk, la sud-vest de Bahmut, ucigând un civil și deteriorând 12 clădiri, a declarat Kirilenko.

„Întreaga linie de front este bombardată”

„Întreaga linie de front este bombardată”, a spus el, adăugând că trupele rusești încercau, de asemenea, să avanseze în apropiere de Lîman, care a fost recucerit de forțele ucrainene în noiembrie, unul dintre numeroasele eșecuri suferite de Rusia de la invadarea vecinului său în februarie.

În Bahmut și în alte părți ale regiunii Donețk, care se învecinează cu provincia Lugansk, forțele ucrainene au ripostat cu baraje de lansatoare de rachete, a declarat un martor Reuters.

Comandamentul militar ucrainean a declarat că artileria rusă a atacat infrastructura civilă din orașele Kupiansk și Zolociv, în regiunea nord-estică Harkov, și Oceacov, în regiunea Nikolaev.

Unitățile antiaeriene ucrainene au doborât joi seară mai multe dintre rachetele antrenate asupra regiunii Harkov, a declarat guvernatorul Oleh Sinehubov, informează Euractiv.„Rușii și-au intensificat eforturile în Donețk și Lugansk”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksi Arestovici într-o postare video.

„Ei se află acum într-o fază foarte activă în care încearcă să desfășoare operațiuni ofensive. Noi nu avansăm nicăieri, ci, mai degrabă, ne apărăm, distrugând infanteria și echipamentele inamicului oriunde încearcă să avanseze”.

Nou ajutor SUA pentru Kiev

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat, joi, o lege a apărării care oferă Ucrainei cel puțin 800 de milioane de dolari în asistență suplimentară pentru securitate anul viitor.

Președintele Vladimir Putin a făcut declarații contradictorii cu privire la obiectivele războiului, dar este clar că printre acestea se numără și o anumită extindere a granițelor Rusiei, spre deosebire de comentariile de la începutul „operațiunii militare speciale”, când a spus că planurile Rusiei nu includ ocuparea teritoriului ucrainean.

Kremlinul a declarat joi că este hotărât să securizeze cel puțin cea mai mare parte a teritoriilor din estul și sudul Ucrainei pe care Moscova le-a declarat parte a Rusiei, dar a părut să renunțe la preluarea altor teritorii din vest și nord-est pe care Ucraina le-a recucerit.

Rusia a proclamat în octombrie că a anexat patru provincii, pe care le numește „noi teritorii”, la scurt timp după ce a organizat așa-numitele referendumuri care au fost respinse ca fiind false și ilegale de Ucraina, Occident și majoritatea țărilor din cadrul ONU.

În timp ce Rusia a precizat că dorește să preia controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk – două regiuni în mare parte vorbitoare de limbă rusă, cunoscute sub numele colectiv de Donbas – nu a lăsat să se înțeleagă cât de mult din regiunile Zaporojia și Herson vrea să anexeze.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că trupele sale vor alunga în cele din urmă Rusia din toate teritoriile capturate, inclusiv din peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014.

author avatar
Tudor Borcea
1.322 afisari

6 COMENTARII

  1. De la inceputul razboiului in Ucraina, ministerul apararii al UK s-a transformat in agentie de stiri! Efectiv asa ceva se intimpla pt prima oara in istorie. E ca si cum ministerul roman al apararii transmite despre starea razboiului si despre situatia de pe frontul din Siria. E absolut absurd.

  2. Un pas inainte, altul inapoi. Si tot asa pana se spala banii care trebuie spalati prin Ucraina. Dupa care se face ‘pace’. Dar intre timp rusii si-au crescut aliantele, vistieria, si scos afara dolarul american ca moneda internationala. Nu ca Putin ar fi un geniu, poate ca e, dar sefii din vest sant prosti ca noaptea. Ori sant destepti dar rau intentionati. Bai Soros, mai schimba-i din cand in cand ca se dau si la banii tai in curand

  3. Bajacota, nu te mai chinui! Tot in gura o luati! Si tu si rusii pe care-i pupi in kur…

  4. Occidentul acest gunoi cu sclavi hraniti cu chimicale si droguri ,poponari drogati ,tranvestiti si pedofili plin de criminali o adunatura de resturi umane de prin toata lumea nu are nici o sansa in fata Rusiei si BRICS DE FAPT EI VOR FII VIITORUL PLANETEI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger