AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia: Kievul trimite o echipă de negociere în Belarus

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia: Kievul trimite o echipă de negociere în Belarus

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia: Kievul trimite o echipă de negociere în Belarus

Rusia a declarat duminică, 27 februarie, că, în final, Kievul a fost de acord să trimită o echipă în Belarus pentru negocieri destinate a pune capăt campaniei militare ruse în Ucraina.

Anterior, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a refuzat să poarte negocieri pe teritoriul Belarus, pe fondul conflictului cu trupele lui Vladimir Putin.

„Securitate maximă” pentru ucraineni

Kievul a „confirmat” discuțiile planificate în regiunea orașului Gomel, în Belarus, care este aproape de granițele atât ale Rusiei, cât și ale Ucrainei, a declarat Vladimir Medinsky, consilier prezidențial care conduce negocierile de partea rusă, scrie Russia Today.

Medinsky a adăugat că părțile decid acum asupra logisticii și locației exacte a întâlnirii, cu „securitate maximă” pentru ucraineni.

Zelenski a reiterat că este pregătit pentru negocieri, dar în oricare altă parte decât pe pământ bielorus, spunând că „orice alt oraș” ar fi potrivit.

Informația nu a fost confirmată imediat de partea ucraineană. Ulterior, președintele Zelenski a scris pe contul său de pe Instagram că, fără precondiții, o delegație de la Kiev va merge în Gomel pentru a discuta cu delegația rusă.

Rusia nu suspendă operațiunile militare pe timpul negocierilor

„Delegația rusă se află în orașul belarus Gomel și este pregătită să negocieze cu reprezentanții de la Kiev; aceștia, dând dovadă de inconsecvență, nu au profitat de această oportunitate până acum”, a spus anterior Vladimir Putin într-un apel telefonic cu premierul israelian Naftali Bennett, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Partea ucraineană a ales orașul Gomel ca loc pentru negocieri cu Rusia, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a precizat că Rusia nu va suspenda operaţiunea militară din Ucraina în timpul discuţiilor cu partea ucraineană

 

author avatar
Tudor Borcea
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger