AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia începe manevre cu rachete strategice

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia începe manevre cu rachete strategice

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia începe manevre cu rachete strategice

Forțele de Rachete Strategice ale Rusiei au început joi, 31 martie, manevre de amploare în regiunea Orenburg, din sudul țării, cu participarea a 3.000 de militari și 300 de echipe de luptă, în contextul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Forțele de rachete strategice sunt una dintre principalele componente ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei și vizează limitarea nucleară a unei posibile agresiuni împotriva țării.

Rachete hipersonice Avangard

Aceste forțe au în arsenalul lor complexe de rachete Yars, capabile să distrugă ținte la 11.000 de kilometri distanță, precum și Voievoda, Stilet, Topol-M și noile sisteme de rachete Avangard.

„Peste 3.000 de militari și peste 300 de echipe de luptă participă la exercițiile unității de rachete Yasnensk din regiunea Orenburg”, a informat departamentul de presă al Ministerului rus al Apărării într-un comunicat.

Primul regiment de rachete strategice Avangard participă la aceste exerciții, care au loc în sudul Rusiei, la aproximativ 1.500 de kilometri est de granița cu Ucraina, cu o ogivă de croazieră hipersonică, capabil să dezvolte o viteză de până la 27 Mach (de 27 de ori viteza sunetului), integrată în sistemul rus de apărare din decembrie 2019, scrie Naiz.eus.

Pe parcursul exercițiilor se vor practica manevre de evitare de către unitățile atacate, de răspuns al mijloace aeriene moderne și avansate al sistemelor de alertă în cazul unui atac cu acest tip de arme.

„Obiectivul principal al exercițiilor este îmbunătățirea muncii în echipă a organelor de conducere militare, evaluarea pregătirii practice a comandamentului și a ofițerilor unității de rachete (…) și a capacității de luptă, organizatorică și generală de aprovizionare a trupelor”, a adăugat ministerul rus.

 

author avatar
Tudor Borcea
366 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”viteză de până la 27 Mach (de 27 de ori viteza sunetului)”. Bine Putin. Stai jos. Ce de exagerari. O sa va ia USA la tavalit de nu veti sti de voi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger