AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia începe asaltul deciziv asupra Azovstal! / Ploaie de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia începe asaltul deciziv asupra Azovstal! / Ploaie de rachete peste buncărul Batalionului Azov – VIDEO

Unitățile armatei ruse au început marți, 3 mai, o ofensivă asupra uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, ultima redută a rezistenței din acest oraș.

Civilii care mai erau în această uzină au fost evacuați în ultimele zile grație unui armistițiu negociat de ONU direct cu președintele rus Vladimir Putin.

Batalionul Azov îi cere ajutor lui Zelenski

„Unitățile armatei ruse și ale Republicii Populare Donețk, cu ajutorul artileriei și al avioanelor, încep să distrugă «pozițiile de tragere» ale combatanților ucraineni care au părăsit fabrica”, a anunțat Ministerul Apărării, citat de agențiile ruse.

„În prezent, unități ale armatei ruse și ale Republicii Populare Donețk, folosind artileria și aviația, încep să distrugă pozițiile de tragere ale combatanților ucraineni care au ieșit din fabrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Vadim Astafiev.

Tactica Batalionului Azov. Ce rol au jucat civilii

Astafiev a mai declarat că Batalionul Azov a „folosit” încetarea focului, declarată pentru evacuarea civililor, pentru a ieși din subsolurile uzinei siderurgice și pentru „a lua poziții de tragere pe teritoriu și în clădirile uzinei”.

„Am fost bombardați toată noaptea (…), două femei au fost ucise și acum este în curs un asalt asupra uzinei Azovstal”, a declarat Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al Batalionului Azov, pentru site-ul de știri Ukraïnska Pravda. El i-a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să „ia măsuri ferme, deoarece situația este foarte dificilă”.

O sută de civili au fost evacuați în acest weekend din uriașa oțelărie Azovstal din Mariupol, un port strategic din sudul Donbasului aflat aproape în întregime sub control rusesc.

author avatar
Tudor Borcea
860 afisari

7 COMENTARII

  1. parca spunea zelinski de 1000 de oameni si copii in catacombe. nu se intreaba nimeni cat sa-i mai accepte minciunile ucrainianului?

    • Ai uitat sa pomenesti de cei doi generali de pe Jupiter, unul de pe Pluto si trei de pe Marte. Ha, ha , ha, ha

      • Ja, ja, ja cat de pueril esti. „Presa rusă anunță arestarea unui general canadian, scos din adăpostul din Mariupol
        Generalul canadian Trevor Cadier a fost arestat în timp ce încerca să fugă de pe teritoriul combinatului ”Azovstal”, din Mariupol, a anunțat publicația Vzgliad, citând presa și bloggeri. Informația a fost preluată și de site-ul flux24.ro.

        Se spune că generalul a condus laboratorul biologic nr.1 din Ucraina, unde 18 persoane au lucrat cu virusuri letale. Cadier a fost adus la Moscova unde va fi deferit justiției, transmite canalul ”360”.

        Din informațiile anterioare s-a făcut cunoscut că la ”Azovstal” se află un general-mercenar, care ține legătura cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.”

  2. Civilii au fost fortati cu arma la spate de nazistii drogati NATO si AZOV,
    ca sa intre in laboratorul de arme biologice NATO de sub uzina, pentru a fi scuturi umane.
    Rusii le-au cerut sa elibereze civilii, dar drogatii poponari NATO si AZOV nu au vrut sa-i elibereze, ca sa nu ramana fara aparare.
    Drogatii NATO si AZOV sunt niste lepadaturi fricoase care se folosesc de civili pentru ca se tem si de umbra lor,
    si nu au curajul sa lupte ca niste soldati adevarati.
    Folosesc un drog format din doua substante, Captagon (amfetamină + teofilină).
    Acest drog a fost văzut anterior de jurnaliştii din Siria.
    Această substanță creează o dependență ridicată și elimină senzația de durere.
    Insurgenții grav răniți au arătat că pot continua să lupte neobișnuit de bine sub influența acestei substanțe chimice.
    Sunt imagini filmate chiar de drogatul Poponel Zelinsky, care are pe birou liniutze de cocaina, iar el se comporta ca un drogat ce este.

    • Membri ISIS primeau Captagon cu sacii în Siria. În materialul cu informația și poze erau menționați și furnizorii. Dacă îi pomenesc e posibil să nu vadă nimeni comentariul. Dar sunt aceeași cu cei din Ukhraina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger