AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, gata de război cu America / Moscova vorbește...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, gata de război cu America / Moscova vorbește de o „confruntare militară directă”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, gata de război cu America / Moscova vorbește de o „confruntare militară directă”

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că Occidentul incită la mai multă vărsare de sânge în Ucraina, furnizând arme Kievului, acțiuni care „pot conduce SUA și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe”.

Reticența regimului de la Kiev de a opri „genocidul împotriva rușilor” și de a-și pune în aplicare obligațiile din tratatele internaționale a dus la „operațiunea militară special” a Rusiei, a declarat ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru Newsweek, vineri.

Acțiunile Occidentului, „periculoase și provocatoare”

Antonov a adăugat că Moscova ia măsurile necesare pentru a asigura siguranța civililor și pentru a menține funcționarea normală a infrastructurii critice din Ucraina. „Federația Rusă ia măsurile necesare pentru a păstra viața și siguranța civililor”, a subliniat el, scrie Tass.

„Facem totul pentru a menține funcționarea normală a infrastructurii critice, pentru a asigura legea și ordinea și securitatea oamenilor. Loviturile se fac doar asupra țintelor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”, a adăugat diplomatul rus.

Antonov a spus că Occidentul incită și la mai multă vărsare de sânge în Ucraina, alimentând țara cu arme. „Statele occidentale sunt direct implicate în evenimentele actuale, deoarece continuă să trimită în Ucraina arme și muniții, incitând astfel mai multe vărsări de sânge”, a menționat el.

„Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru”, a subliniat Antonov. „Ele pot conduce SUA și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe. Orice aprovizionare cu arme și echipamente militare din Occident, efectuată de convoaiele de transport prin teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a adăugat el.

„Rusia face tot posibilul pentru a negocia o cale către finalizarea promptă a confruntării, restabilirea păcii în Donbas și întoarcerea tuturor popoarelor Ucrainei la o viață pașnică”, a subliniat el. „Poziția noastră de principiu cu privire la soluționarea conflictului a fost clar definită”, a spus Antonov.

Potrivit acestuia, aceasta include „cererea de luare în considerare necondiționată a intereselor de securitate ale Rusiei, demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean, asigurarea statutului său neutru și non-nuclear, precum și recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei și a independenței Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk”.

author avatar
Tudor Borcea
917 afisari

15 COMENTARII

  1. Putinel daca vine NATO peste tine o sa-ti treaca cheful de a dansa cazacioc. Te vor spulbera daca arunca toata draciile pe tine!

    • Esti un habarnist! Toate profetiile spun ca Rusia va face praf NATO si ca va fi pentru scurt timp singura superputere. Rusia va putea fi invinsa doar in urma tradarii Chinei, care va deveni la randul ei unica putere globala, urmand ca si ea sa fie apoi distrusa. In urma Razboiului, doar 2-3 state vor scapa intregi, restul ori vor fi distrse ori vor disparea pur si simplu de pe harta lumii.

  2. bai vasilescule nu te ajuta mintea sa gandesti departe.Cine a rascolit si rascoleste lumea la razboaie, rusii sau americanii?
    Pe tot mapamondul sunt numai ei. Instiga tarile lumii la razboaie sa-si vanda arme si sa le fure bogatiile. Mor prostii si ei se lafaie la
    San Domingo si Maiami Beach. Nu tin nici cu unii nici cu altii. incearca sa vezi realitatea.Daca ucraina se opreste americanul isi baga unghia in gat.El are ce are cu Rusia,China ,etc ptr ca ii fura monopolul/La ce ne trebuie NATO? Sa cumparam fier vechi de la americani.Cu vizele vom mai vedea, numai ptr unii.Cine plateste oastea lor care a impanzit tarile lumii? Noi si Voi.

  3. Lumea nu pricepe ca un scenariu tip Afghanistan nu functioneaza cu Rusia tocmai pentru ca are aliati.NATO nu va dori sa intre in razboi cu RUSIA si inca alte cine stie tari.Nu e posibil logistic nici militar si financiar este o risipa de bani.Decat sa omorati miliarde de oameni in razboaie mai bine dati-le joburi sa faca cevaConducatorii G7 audevenit dintr-o data sinucigasi? Sa ia consilier pe cineva capabil

  4. Bine in conditiile in care ai pierdut 20.000 de rusi cu prizonieri si raniti iar tehnica e muci e exact ce le mai trebuia un conflict direct cu Sua e bomboana cu stafida din coliva.
    Dar prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.

  5. Armata americana formata din poponari ,drogati si pedofili care nu au putut face nimic in Afghanistan ,Vietnam Siria si alte tari ,putregaiul de Biden trebuie sa stie ca Rusia nu este Serbia unde au facut crime de razboi acesti cotropitori si gunoaie drogate

  6. Rusia se va dezintegra, precum defuncta Uniune Sovietică. Văd că mai sunt și pe aici nostalgici. Mortua est!

  7. Asta ar însemna un al treilea război mondial, plus un pericol nuclear, care ar duce la tranșarea puterii pe glob. De fapt SUA tot scurmă Rusia în coarne, iar un conflict direct ar duce la mari distrugeri, apropiate de o catastrofă mondială, o apocalipsă. Totuși, nu cred că cele două state vor escalada un astfel de conflict, știind și faptul că, atât SUA cât și Rusia, au cam ieșit șifonate din războaiele purtate cu state mai mici. a se vedea războiul din Vietnam, dar și cel din Afganistan, de unde americanii fugeau de talibani, de ziceau puturosule la iepure. Tot din Afganistan au plecat cu coada între picioare și rușii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger