AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează infrastructuri cheie din Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează infrastructuri cheie din Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează infrastructuri cheie din Kiev / Foto: printscreen

Mai multe explozii au răsunat la Kiev, sâmbătă dimineața, au constatat jurnaliștii prezenți la fața locului, iar oficiali ucraineni au declarat că loviturile au vizat infrastructuri-cheie din capitala ucraineană.

„Un atac cu rachete asupra unor infrastructuri-cheie” este în curs de desfășurare la Kiev, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Kirtilo Timoșenko pe contul său Telegram.

Kliciko: Oamenii să rămână în adăposturi

De partea sa primarul orașului, Vitali Kliciko, a raportat explozii în cartierul Dniprovskiy, cerând locuitorilor să „rămână în adăposturi”.

Serviciile administrative ale capitalei au declarat că una dintre infrastructurile orașului a fost lovită. Fragmente dintr-o rachetă au căzut în districtul Golosiivsky, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat Vitali Kliciko.

Din octombrie și după o serie de eșecuri în Ucraina, Moscova a bombardat metodic infrastructura vitală a țării. Companiile de electricitate lucrează pentru a restabili rețeaua cât mai repede posibil, în timp ce țara se confruntă cu temperaturile iernii.

Pe de altă parte, în cea de-a 325-a zi a războiului început de Rusia în Ucraina, incertitudinea persistă în jurul orașului Soledar, de lângă Bahmut.

Părăsit de locuitorii săi, orașul este scena unor „lupte violente”, casă cu casă. Vineri, trupele rusești au anunțat că dețin controlul total al orașului, lucru negat de Kiev.

author avatar
Tudor Borcea