AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează fără încetare chiar în ziua negocierilor cu...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează fără încetare chiar în ziua negocierilor cu Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia bombardează fără încetare chiar în ziua negocierilor cu Kievul

Noi negocieri au început marți, 29 martie, la Istanbul, în Turcia, pentru a încerca să se pună capăt războiului început de Rusia în Ucraina, în timp ce bombardamentele rusești au continuat.

O rachetă rusă a lovit marți clădirea administrației regionale din orașul-port Nikolaev, din sudul Ucrainei, ucigând cel puțin trei persoane și rănind 22, au declarat autoritățile locale.

Orașele-port, ținte principale

 

Optsprezece dintre răniți au fost scoși din dărâmături de către salvatori, care continuă să lucreze la fața locului, a anunțat serviciul de urgență acestui oraș de lângă Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

O imagine distribuită de guvernatorul local Vitali Kim arăta o parte a clădirii administrației  complet distrusă. Zona a fost izolată, scrie Reuters.

Forțele ruse au atacat porturile sudice ale Ucrainei, inclusiv Heerson, Odesa, Nikolaev și Mariupol, în timp ce încearcă să separe Ucraina de Marea Neagră și să stabilească un coridor de uscat între Rusia și Crimeea, peninsula pe care Rusia a ocupat-o în 2014.

Măcelul civililor în Mariupol

În orașul-port Mariupol, oraș strategic, dezastrul este total. Luni seara, autoritățile ucrainene au dezvăluit un nou blianț: cel puțin 5.000 de persoane au fost ucise de la începutul invaziei ruse. Însă, potrivit unui consilier al președinției ucrainene, Tatiana Lomakina, ar mai putea fi încă 5.000 de oameni sub dărâmături.

La mai bine de o lună de la începutul invaziei ruse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat  o blocare totală a acestui port strategic de la Marea Azov, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească de la sfârșitul lunii februarie și unde aproximativ 160.000 de oameni sunt încă blocați, potrivit primarului Vadim Boitchenko.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a cerut Rusiei și Ucrainei să facă tot posibilul pentru a ajunge la un acord privind evacuarea în siguranță a civililor din Mariupol și din alte orașe asediate de armata rusă, în timpul negocierilor începute între cele două părți, în Turcia.

author avatar
Tudor Borcea
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger