AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia anunță supremația aeriană. Primul coridor de securitate. Civilii,...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia anunță supremația aeriană. Primul coridor de securitate. Civilii, „folosiți ca scuturi umane” de Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia anunță supremația aeriană. Primul coridor de securitate. Civilii, „folosiți ca scuturi umane” de Kiev

Armata Rusiei a asigurat că civilii pot părăsi „liber” Kievul, capitala Ucrainei, acuzând în același timp autoritățile ucrainene că îi folosesc drept scuturi umane. 

„Toți civilii din oraș pot părăsi liber capitala Ucrainei pe autostrada Kiev-Vasilkov”, la sud-vest de capitală, a declarat la televizor purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Zelenski: Ucraina nu se va preda

Vorbind despre acest coridor de securitate, Koneșankov a revendicat și „supremația aeriană”  a Rusiei asupra întregii Ucraine, în a cincea zi a invaziei făcute de Moscova împotriva acestei țări.

Ministerul rus al Apărării a spus că „atacă doar obiecte militare” și a susținut că populația civilă nu ar fi în pericol.

Declarațiile lui Konașenko vin în vreme ce delegațiile ucrainene și ruse urmează să înceapă negocieri de încetare a focului în Belarus, în orașul Gomel.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o alocuție publică că are așteptări scăzute de la negocieri. Ucraina nu intenționează să se predea, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea