AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia anunță noi bombardiere strategice / Amenințările nucleare prind...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia anunță noi bombardiere strategice / Amenințările nucleare prind contur

Bombardiere Tupolev-160 nou construite și modernizate vor fi livrate în acest an, a anunțat vicepremierul rus Iuri Borisov. Avionul poate purta arme nucleare strategice.

Un bombardier strategic purtător de rachete Tupolev-160, nou construit și un bombardier modernizat vor fi livrate în acest an, a declarat Iuri Borisov presei în timpul unei vizite de lucru la Uzina de Aviație Gorbunov din Kazan (o filială a PAO Tupolev).

Cel mai mare supersonic militar din lume

„De asemenea, am efectuat o inspecție și monitorizare sincronizate în ceea ce privește producția de avioane de luptă. După cum se știe, fabrica din Kazan este principalul producător de avioane strategice pentru Forța Aerospațială. Totul decurge conform programului inițial. Anul acesta ne așteptăm să avem un avion Tu-160 modernizat și unul nou construit. După cum văd eu, fabrica este complet gata de producție”, a spus el, scrie Tass.

Borisov a inspectat instalațiile fabricii și a discutat despre planurile de producție.

Potrivit rapoartelor anterioare, două bombardiere Tupolev-160 înarmate cu noi tipuri de arme s-ar alătura flotei de avioane strategice a Rusiei în 2022.

Anunțul vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a declarat că a ridicat nivelul de alertă a forțelor strategice și nucleare, pe fondul invaziei din Ucraina, și a amenințat Occidentul cu represalii în cazul în care va interveni în favoarea ucrainenilor.

Tupolev-160 (cod NATO Blackjack) este un bombardier strategic greu supersonic rusesc cu aripi cu deschidere variabile. Alături de Tupolev-95MS, acesta constituie coloana vertebrală a flotei aeronavelor cu rază lungă de acțiune a Rusiei.

Tupolev-160, capabil să lovească ținte în regiuni îndepărtate cu arme nucleare și convenționale, este cel mai mare avion militar supersonic construit vreodată.

 

author avatar
Tudor Borcea
840 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger