AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a început provocările le adresa NATO. Îşi pregăteşte...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a început provocările le adresa NATO. Îşi pregăteşte populaţia pentru o înfruntare?

expozitie anti natoRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a început provocările le adresa NATO. Îşi pregăteşte populaţia pentru o înfruntare?

În plin război cu Ucraina, o expoziţie organizată la Muzeul de stat de istorie rusă contemporană din Moscova prezintă ”cruzimea NATO”. Nu e niciun secret că Moscova vede Alianţa Atlantică, vechiul său inamic din Războiul Rece, ca pe o ameninţare existenţială.

Chiar înainte de parada militară anuală din 9 mai, expoziţia este foarte frecventată de poporul rus.

Manipulare anti-NATO prin fotografii

Mesajul principal: NATO este un agresor. Pereţii sunt plini de fotografii de la demonstraţii europene anti-NATO şi multe fotografii cu copii, răniţi sau zâmbitori, printre dărâmăturile din zone de conflict.

”Vorbim aici, printre altele, despre faptul că, în conflictul actual, NATO joacă un rol foarte important şi activ”, a declarat pentru AFP, Fiodor Kokin, de 28 de ani, responsabilul ştiinţific al muzeului.

Ei furnizează arme, echipamente şi muniţii Ucrainei”, a mai spus el.

Au dat exemplu bombardarea Belgradului

Pentru Moscova, natura belicoasă a Alianţei nu mai este pusă sub semnul întrebării, Kremlinul şi Vladimir Putin citând în mod constant exemplul bombardării Belgradului în 1999, în timpul războiului din Kosovo, sau pe cel al Libiei lui Gaddafi în 2011.

Expoziţia a primit până în prezent 14.000 de vizitatori. Ca de obicei, ruşii care nu sunt de acord cu mesajul expoziţiei vorbesc sub anonimat: “Statul a încercat să hipnotizeze oamenii” sau “Această expoziţie este o porcărie de propagandă în stil sovietic”.

author avatar
Andrei Ștefan