AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunţat câţi luptători de la Azovstal a...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunţat câţi luptători de la Azovstal a capturat şi ce a făcut cu ei

azovRĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata ucraineană trage în civili?! Batalionul Azov folosește femei și copii ca scuturi umane - VIDEO

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 1.730 de luptători ucraineni care se aflau în uzina siderurgică din Azovstal s-au predat, începând de luni. 771 de combatanți s-au predat în ultimele 24 de ore. 80 dintre ei erau răniți.

Ministerul rus al Apărării spune că „cei care au nevoie de tratament internat primesc asistență în instituțiile medicale” din Novoazovsk și Donețk.

Comandantul adjunct Azov ar fi părăsit Azvostal

Comitetul Internațional pentru Crucea Roșie a precizat, tot joi, că a înregistrat „sute” de prizonieri de război ucraineni care au părăsit uzina siderurgică Azovstal în această săptămână.

Se pare că și comandantul adjunct al Azov, Sviatoslav Palamar (Kalina) ar fi părăsit combinatul din Mariupol în noaptea de miercuri spre joi, potrivit jurnalistului rus Dmitri Steșin, cunoscut propagandist al Kremlinului, potrivit Nexta. Informația nu a fost confirmată de ucraineni.

Militarii ucraineni, trimişi la închisoare

Crucea Roșie a început marți, 17 mai, să înregistreze combatanții care părăsesc uzina Azovstal, inclusiv răniții, la cererea părților. Operațiunea a continuat miercuri și era încă în curs de desfășurare joi. Militarii ucraineni sunt ținuți în închisoarea Olenivka, din Donețk.

Mai departe de aici, se aude că parlamentarii ruși ar pregăti un proiect de lege pentru declararea luptătorilor Azov drept „teroriști”. Anunțul a fost făcut chiar după ce luptătorii au început să se predea ocupanților ruși și duși în teritoriile controlate de ei.

author avatar
Andrei Ștefan
514 afisari

6 COMENTARII

  1. GRESITI,GRESITII.MARILE TELEVIZIUNI DIN ROMAANIA SPUN CU TOTI PUPINCURISTI DIN PRESA SCRISA CA E GRESIT TERMENUL ,S-AU PREDAT” CI AU FOST EVACUATII.
    NU STIU CUM NATIONALUL SI COTIDIANUL MAI POT APARE CU ASLFEL DE STIRII.

    • Pentru sluga : Sluga AI FOST SLUGA ramai . Mars in pzda mtii pe ziare.com fttngr de sluga linge coiaie

      • Nu e adevarat . Titlul e bun , voi intelegeti prost . Rusii au pierdut razboiul si luptatorii din brigada nazista s-au auto capturat si s-au evacuat dupa care s-au predat
        Urmeaza restul

  2. Gresit titlul! S-au predat nu capturat! Ca de capturat ar fi fost cam greu, la fel cum nu vor reusi niciodata sa cucereasca Ucraina!

  3. am impresia ca l=au mierlit pe comandantul batalionului daca au ajuns sa se predea in masa sau l-o tine scuns pana trece iuresul si va incerca s-o sterga!

  4. Mai voi sunteti boi! S-au predat pentru ca crucea rosie, onu ,altii, au negociat predarea. Si rusii iau capturat. Retardatilor, aveti probleme cu intelesul lucrurilor clare. Sau poate sunteti paranoici si va trebuie medicatie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger