AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Răsturnare de situație în Insula Șerpilor. Grănicerii ucraineni ar...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Răsturnare de situație în Insula Șerpilor. Grănicerii ucraineni ar fi vii. Anunțul făcut de Rusia (VIDEO)

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Răsturnare de situație în Insula Șerpilor. Grănicerii ucraineni ar fi vii. Anunțul făcut de Rusia

Potrivit Ministerului rus al Apărării, 82 de soldați ucraineni de pe Insula Șerpilor și-au depus armele. Kiev susține, la rândul său, că 13 soldați au fost uciși de ruși, după ce au refuzat să se predea.

Punct strategic situat în Marea Neagră, Insula Şerpilor a fost cucerită de armata rusă la 24 februarie. Potrivit Ministerului rus al Apărării, soldații ucraineni au depus armele, înainte de a fi evacuați printr-un coridor securizat și în curând vor fi trimiși acasă, scrie media pro-Kremlin Russia Today.

„Militarii vor fi trimiși acasă”

„Astăzi, remorcherul de salvare Şahtior a adus înapoi în oraşul Sevastopol un grup de militari ucraineni de pe Insula Şerpilor, în număr de 82 de persoane, care s-au predat şi au luat decizia de a se întoarce acasă la familiile lor”, a declarat, sâmbătă, 26 februarie, Mihail Iasnikov, comandant adjunct al Flotei Mării Negre la microfonul mai multor mass-media.

„Marinarii Flotei Mării Negre au respectat decizia grănicerilor ucraineni. În acest scop, a fost amenajat un coridor securizat pentru a-i îndepărta din zona operațiunii. După scurte proceduri legale convenite cu partea ucraineană, militarii vor fi trimiși acasă”, a adăugat el.

Yasnikov a subliniat că niciun soldat ucrainean nu a solicitat asistență medicală și a precizat că, dacă va fi necesar, „le va fi acordată toată asistența medicală”. „Soldații ucraineni au fost aprovizionați cu apă și rații uscate pentru întreaga perioadă a călătoriei lor către punctul de destinație de pe teritoriul ucrainean”, a spus el.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini, pe care le prezintă ca fiind cele ale soldaților ucraineni care își predau armele și primesc apă și rații de la armata rusă, la Sevastopol, pe 26 februarie.

„Navă de război rusească, du-te naibii”

De partea ucraineană, însă, versiunea este cu totul diferită: pe 24 februarie, autoritățile ucrainene au afirmat că 13 soldați ar fi fost uciși pe Insula Șerpilor, în bombardamentele armatei ruse.

Pentru a susține aceste afirmații, Anton Gerașcenko, consilier al Ministrului de Interne ucrainean, a lansat o înregistrare audio pe Telegram , care este prezentată ca fiind cea a soldaților ucraineni de pe insula în cauză. În înregistrare se pot auzi somațiile unei nave ruse la adresa militarilor ucraineni ca aceștia să lase armele și să se predea. Grănicerii ucraineni au răspuns cu insulte și au refuzat să depună armele, fiind ulterior uciși.

Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”. Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut nicio referire la atacul rus asupera Insulei Șerpilor sau la soldații ucraineni uciși acolo.

În timp ce autoritățile ruse au negat sâmbătă moartea acestor 13 persoane, autoritățile ucrainene au indicat pe Facebook că soldații ar fi în viață și ar fi fost capturați.

author avatar
Tudor Borcea
990 afisari

5 COMENTARII

  1. Cum? Nu au fost 13 ci 82? Nu au fost eroi ci se intorc acasa? Adica ni s-a servit inca o poveste de raboi?

  2. Nu e nicio „rasturnare de situatie” sunt doar traditionalele minciunile propagandistice din vreme de razboi servite de ambele parti beligerante

  3. de fapt toti mortii au fost vazuti doar pe burtierele tv si sint la fel ca si mortii de covid , pe hartie .

  4. „ Joi, Trump a primit un al treilea apel telefonic de la Putin și i s-a spus că armata rusă a distrus 13 instalații de arme biologice din Ucraina. Unele au fost subterane și au lovit de mai multe ori pentru a le asigura distrugerea.

    Putin a susținut că Occidentul – NIH american, Institutul de Sănătate și Cercetare Medicală din Franța și Centrul de Cercetare a Infecțiilor din Germania – au canalizat miliarde de dolari în laboratoare sub pretextul unor granturi de cercetare. El a susținut că are dovezi, pe care în cele din urmă le va face publice „când lumea este dispusă să asculte”.

    Potrivit lui Putin, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, știa de laboratoare și primise comisioane ca să le permita să funcționeze clandestin și fără supraveghere oficială.

    „Putin i-a spus lui Trump că i-a dat lui Zelenskyy multe avertismente pentru a demonta laboratoarele, încă din februarie 2020, și l-a avertizat că o va face singur dacă Zelenskyy nu se conformează. El a recunoscut că a suferit daune colaterale minore, dar i-a spus lui Trump că Zelensky are vina pentru că a pus în pericol poporul Ucrainei”, a spus sursa noastră.

    Putin a spus că Ministerul Sănătății din Israel și MOSSAD au condus un biolaborator pe Insula Șerpilor, o masă de uscat care a aparținut Ucrainei, situată în Marea Neagră, lângă Delta Dunării

    Joi, un crucișător rusesc din clasa Slava s-a apropiat de Insula Șerpilor și i-a avertizat pe locuitori să se predea imediat sau să fie tras asupra lor. „Suntem o navă de război rusească, care vă propune să lăsați armele pentru a evita vărsarea de sânge și decesele nejustificate. În cel mai rău caz, vei fi lovit cu o bombă”, a continuat avertismentul rusului timp de cinci minute.
    Ocupanții au răspuns: „La naiba, navă de război rusească”.

    Crucișătorul Slava a deschis focul, lovind și distrugând structurile insulei până când în urma atacului au rămas doar praf și moloz. Nu au existat supraviețuitori.

    Putin i-a spus lui Trump că biolaboratorul de pe Insula Șerpilor a fost implicat în cercetarea unui tip de RABIE aeropurtată cu arme care, dacă ar fi fost aerosolizată, ar fi putut devasta pământul cu o rată a mortalității de aproape 100%.

    (Rabie inseamna TURBARE.Va imaginati animale turbate care intra in orase si in sate si musca oamenii si animalele de casa, care la randul lor se imbolnavesc de RABIE si isi vor musca stapanii si alte animale din apropiere, si totul se amplifica, si in scurt timp oamenii si animalele nu se mai pot controla si se sfasie reciproc, si asa pana se intampla un carnagiu planetar ? )

    „El l-a asigurat pe Trump că și-a luat măsuri de precauție pentru a garanta că toți agenții patogeni au fost loviți puternic și suficient de eficienți pentru a-i face inerți. El nu a spus dacă a folosit muniție termobarică, dar aceasta pare o posibilitate probabilă”, a spus sursa noastră.

    „Nu vă ingrijorati, domnule președinte Trump. Nu lovim orașe. Ardem “gunoiul”, i-a spus Putin lui Trump. „

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger