AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a adus bezna peste Kiev, Liov și alte...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a adus bezna peste Kiev, Liov și alte mari orașe. Internetul, accesibil doar în unele zone – FOTO&VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachetele rusești au lăsat orașele în beznă. Internetul, accesibil doar în unele zone - VIDEO

Recentele bombardamente ale Rusiei asupra mai multor orașe din Ucraina, inclusiv asupra capitalei Kiev, au dus la întreruperi de electricitate și au afectat infrstructuri critice.

Loviturile rusești asupra orașului Liov, cel mai important oraș din vestul Ucrainei, au lăsat parțial locuitorii fără electricitate și apă caldă luni, a anunțat primarul orașului, Andri Sadovi.

Edilul le-a cerut oamenilor să facă stocuri de apă.

30% din infrastructura energetică a țării este afectată

Pe rețelele de socializare au apărut filmări în care se pot vedea locuitorii orașului încercând să se conecteze la Internet, dar conexiunea funcționează numai în anumite zone.

Internetul era inaccesibil sau parțial și pentru locuitorii din Nikolaiev, Dnipro și Harkov.

Potrivit ministrului ucrainean al Energiei, Herman Haluschenko, Rusia a lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei, după „ploaia” de bombardamente de luni. Însă, la cum arată situația din teren, pare că aproape 70% din sistemul energetic al Ucrainei este la pământ!

Este pentru prima dată de la începutul conflictului când Rusia „a vizat masiv” infrastructura energetică a Ucrainei, a mai declarat Haluschenko pentru postul american de televiziune CNN.

author avatar
Tudor Borcea