AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete ruseşti lansate din Marea Neagră! Au lovit o...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete ruseşti lansate din Marea Neagră! Au lovit o bază militară stratetică pentru ucraineni

racheteRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete ruseşti lansate din Marea Neagră! Au lovit o bază militară stratetică pentru ucraineni

Rachete ruseşti lansate din Marea Neagră au vizat baza militară Iavoriv din vestul Ucrainei, a anunţat sâmbătă guvernatorul regiunii ucrainene Lvov, Maxim Koziţki, într-un mesaj video difuzat sâmbătă.

Oficialul citat de Reuters a precizat că două din rachete au fost interceptate şi distruse înainte de a ajunge la ţintă, dar alte patru au lovit, rănind patru oameni.

Agenţia reaminteşte că în martie o lovitură a forţelor ruse asupra unei baze de instruire militară de lângă Iavoriv făcut victime – 35 de morţi şi cel puţin 130 de răniţi, conform unor surse oficiale ucrainene.

Baza militară este situată în apropierea frontierei cu Polonia, pricipalul punct de intreare pentru armamentul occidental.

Baza militară Yavoriv, atacată de 4 ori

Baza militară Yavoriv a fost vizată de cel puţin patru ori de la începutul războiului de atacuri din partea ruşilor. În primul atac, din 13 martie, peste 30 de persoane au fost ucise, majoritatea fiind luptători străini prezenți acolo.

De asemenea, zone din Lvov au fost lovite de rachete ruseşti, inclusiv o fabrică de piese de avioane şi un depozit de combustibil.

author avatar
Andreea Vlad