AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete de ultimă generație pentru Kiev. Țara NATO care...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete de ultimă generație pentru Kiev. Țara NATO care vrea să spargă blocada portului Odesa

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete de ultimă generație pentru Kiev. Țara NATO care vrea să spargă blocada portului Odesa

Danemarca s-a angajat să furnizeze rachete Harpoon Ucrainei, care încearcă să contracareze blocada navală rusă a portului Odesa, vital pentru exporturile de grâu ale Ucrainei, a declarat luni șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

20 de țări s-au angajat să furnizeze arme suplimentare Ucrainei pentru a contracara forțele rusești, la cea de-a doua reuniune a „Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei”, a anunțat secretarul american al Apărării.

Harpoon, unul din cele mai sofisticate sisteme

„Multe țări vor dona muniție pentru artilerie, sisteme de apărare de coastă, tancuri și alte blindate care sunt esențiale” pentru armata de la Kiev, a adăugat el. Printre echipamentele care vor fi livrate Ucrainei, Danemarca s-a angajat să trimită un sistem de rachete anti-navă Harpoon, unul dintre cele mai sofisticate sisteme din cadrul marinei occidentale.

Sistemul Harpoon este de obicei transportat pe nave de război, submarine și chiar bombardiere, dar Danemarca este singura țară care a achiziționat o versiune modificată a lansatorului de rachete, care este montată pe un camion și devine astfel o baterie de apărare de coastă, scrie Le Journal de Montreal.

Echipată cu un radar autonom și un sistem de navigație sofisticat, racheta Harpoon zboară la altitudine joasă pentru a evita radarele inamice. Potrivit producătorului său, Boeing, este capabilă să lovească o țintă pe mare sau pe uscat, cu o rază de acțiune ce variază de la 125 la peste 300 km, în funcție de versiune.

Sevastopol, în raza de acțiune

Când Ucraina îl va primi, Harpoon ar putea aduce portul Sevastopol, din Crimeea ocupată de Rusia, în raza de acțiune a armatei ucrainene. Invazia rusă în Ucraina a exacerbat o criză alimentară globală, cele două țări reprezentând 30% din comerțul mondial cu grâu.

Rusia impune o blocadă navală Ucrainei, al cincilea exportator mondial de grâu, iar Ucraina și-a minat coasta, în special pentru a proteja portul Odesa, principalul debușeu pentru producția agricolă a țării, a declarat luni șeful Statului Major american, generalul Mark Milley.

Lloyd Austin nu a precizat ce arme vor furniza SUA Ucrainei, după ce Congresul a aprobat un ajutor suplimentar de 40 de miliarde de dolari pentru Kiev. Întrebat despre posibilitatea de a furniza ucrainenilor baterii de ultimă generație de Himars (High Mobility Artillery Rocket System), el a precizat că nevoile Ucrainei nu s-au schimbat în acest stadiu: artilerie, tancuri, drone și muniții.

author avatar
Tudor Borcea
622 afisari

7 COMENTARII

  1. Donații în armament și muniție? Astea se numesc donații? Înarmarea cuiva pentru a ucide se numește donație? Deci dacă îi dau gratis vecinei 5 litri de verde de paris ca să scape de șoțul incomod și impotent, înseamnă că am făcut o donație? Ăștia vor să ne extragem singuri creierul și să-l aruncăm la câini după care ne pun în cap un cip care „gândește” și gata, au rezolvat toate problemele. Cum poate gândi cineva așa?

  2. Alti drogati pedofili si ipotenti danezi o cauta cu lumanarea ,Victorie pentru Rusia ,Glory for Russia impotriva diavolului occidental

    • Dacă vinzi armament și muniție unei țări aflate în război și zici că ăsta e comerț cu amănuntul, hai mai treacă-meargă. Dar dacă îi donezi, DONEZI tehnica necesară distrugerii navelor adversarului acelei țări și specifici clar acest lucru, atunci nu mai e comerț ci declarașie de război. Pe față, fără ocolișuri. Cu tupeu și nesimțire.

  3. Rușii au monitorizare prin satelit, știu ce intră și cum intră. Astfel că pot distruge cu o rachetă de 300.000 de euro un depozit de arme de 10 milioane de euro. Cam aici suntem, la un fel de război de nervi in care rușii le toacă arsenalul in mod profitabil, distruge mult cu costuri mici și putine resurse ajung de fapt pe front.

  4. 3 Orci care isi fac curaj unul altuia. RETARDATILOR , deja razboiul este pierdut. Urmeaza rezolvarea „Mamei Rusia”.
    Apropo, crucisatorul Moskva cheama la el si restul flotei din Marea Neagra.

  5. cezare,ce ai fumat azi?de parca tu nu esti acelasi. rusia,china si india fac un bloc economic care va inmormanta sua si sclavul ei occident. ma simt prost deja sa fiu in partea care pierde. sper sa vina trump inapoi si sa faca ordine din nou. tu si retardul bidon sunteti patetici!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger