AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vrea să anexeze Donbasul și orașul Herson. Planul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vrea să anexeze Donbasul și orașul Herson. Planul dezvăluit de americani

rusiaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vrea să anexeze Donbasul și orașul Herson. Planul dezvăluit de americani

Ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter, a declarat luni, 2 mai, că SUA au rapoarte de informații conform cărora planul Rusiei este să anexeze regiunile ocupate de separatiști Donețk și Lugansk la jumătatea lunii mai.

Potrivit acestuia, președintele Vladimir Putin vrea să creeze o așa-numită „republică populară”, orașul Herson urmând să fie anexat și el, notează CNN.

„Rapoartele afirmă că Rusia intenționează să organizeze referendumuri privind aderarea la Rusia la jumătatea lunii mai și că Moscova are în vedere un plan similar pentru Herson”, a declarat Carpenter la o conferință de presă la Departamentul de Stat.

Rusia numește primari loiali Moscovei

Oficialul SUA a adăugat că Rusia răpește oficiali locali din orașele din sudul și estul Ucrainei pe care vor să le anexeze pentru a-i înlocui cu „grupuri care sunt loiale Moscovei” și, de asemenea, dispar „directori de școli, jurnalişti, activiști locali, oficiali municipali”.

„Mai recent, au existat, de asemenea, rapoarte că forțele ruse au întrerupt accesul la internet și la unele telefoane mobile în aceste regiuni pentru a dezactiva fluxul de informații de încredere”, a mai spus Carpenter.

Înainte de a invada militar Ucraina, Rusia a recunoscut independența Donețk și Luhansk, cele două regiuni separatiste din Ucraina care s-au proclamat „republici populare” în 2014. Acest lucru a deschis calea Moscovei de a trimite forțe armate în regiune cu argumentul că intervine ca aliat să ofere protecție împotriva agresiunii Ucrainei.

author avatar
Andreea Vlad
278 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger