AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vorbește despre armele nucleare ale Kievului. „Situația din...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vorbește despre armele nucleare ale Kievului. „Situația din Europa se va schimba”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin vorbește despre armele nucleare ale Kievului. „Situația din Europa se va schimba”

Declarația Ucrainei privind dezvoltarea potențială a propriilor arme nucleare nu este o bravadă. Kievul are tehnologii sovietice și sisteme de livrare pentru astfel de arme, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul său televizat de luni.

„Știm, de asemenea, că s-au făcut deja declarații că Ucraina intenționează să-și dezvolte propriile arme nucleare și nu este o bravadă. Ucraina are într-adevăr tehnologii nucleare sovietice și sisteme de livrare pentru astfel de arme, inclusiv aviație și rachetele tactice Tochka-U, dezvoltate în epoca sovietică”, a spus Putin.

„Binefăcătorii occidentali” pot ajuta nuclear

„Raza lor de acțiune este de peste 100 de km, dar vor dezvolta chiar și altele cu rază mai lungă, este doar o chestiune de timp. Există lucrări de bază din epoca sovietică”, a continuat liderul de la Kremlin, scrie Tass.

„Prin urmare, ar fi mult mai ușor pentru Ucraina să obțină arme nucleare decât pentru alte state – nu le voi numi acum – care efectuează efectiv astfel de cercetări. Mai ales în cazul sprijinului tehnologic din străinătate, și nu trebuie să excludem acest lucru”, a adăugat preşedintele.

Putin a subliniat că, dacă Ucraina va obține arme de distrugere în masă, situația din lume și din Europa se va schimba dramatic.

„Nu putem părăsi lăsa pericol real fără reacție”, a spus Putin. „În special, repet, că binefăcătorii occidentali pot ajuta la apariția unor astfel de arme în Ucraina, pentru a crea încă o amenințare pentru țara noastră”.

După prăbușirea URSS, Ucraina și-a predat toate armele nucleare Rusiei, în schimbul – garantat de acorduri cu Occidentul – respectării suveranității și integrității teritoriale. Însă mulți experți de la Kiev consideră, mai ales acum, că dezarmarea nucleară a țării a fost o greșeală majoră

author avatar
Tudor Borcea
617 afisari

2 COMENTARII

  1. PUTIN LE-A BAGAT MORTUL IN CASA ATAT SUA CAT SI SUSTINATORILOR UCRAINEI DIN UE !.
    CARACTERUL UCRAINIENILOR V-A IESI REPEDE IN EVIDENTA ,SARPELE INCALZIT LA SAN V-A MUSCA !.
    O SA VA DORITI CA RUSII SA OCUPE INTREAGA UCRAINA CA SA AVETI LINISTE.

    • Gramatica ta l-asa d-e dorit maxim… mai pune si tu mana pe o carte de gramatica, lasa dreak CSGO-ul ala ca doar copii de gradi mai joaca asa ceva

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger