AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite iar convoaiele groazei / Unde se îndreaptă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite iar convoaiele groazei / Unde se îndreaptă sute de blindate

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite iar convoaiele groazei / Unde se îndreaptă sute de blindate

Imaginile din satelit colectate și analizate de Maxar Technologies arată un convoi militar de blindate și tehnică rusească, lung de 13 kilometri, care se deplasează spre sud prin orașul Veliki Burluk, la est de Harkov.

Orașul Veliki Burluk se află la est de Harkov, aproape de granița Ucrainei cu Rusia.

Rusia pregătește o ofensivă majoră în est

Imaginile arată „vehicule blindate, camioane cu artilerie tractată și echipamente de sprijin” alcătuind convoiul, potrivit Maxar.

Oficialii ucraineni spun că lupte majore sunt în desfășurare în estul Ucrainei, cu bombardamente puternice raportate în regiunea Donbas, înainte de ceea ce ei avertizează că ar putea fi o „ofensivă majoră a Rusiei”.

Vineri, șeful informațiilor militare ucrainene a declarat pentru CNN că trupele ruse se regrupează peste graniță și intenționează să avanseze spre Harkov.

Oficialii au cerut evacuarea civililor din regiune, deoarece forțele ruse se concentrează către sudul și estul Ucrainei.

Pe rețelele de socializare au apărut și imagini cu un convoi rus care traversează oblastul Harkov. Se pot vedea vehicule blindate și tancuri T-80 care ar fi fost redesfășurate din orașul Hostomel, de lângă Irpin, regiunea Kiev.

 

La începutul invaziei ruse în Ucraina, un convoi lung de 64 de kilometri, format din tancuri, vehicule blindate și artilerie remorcată, a stârnit groază în rândul ucrainenilor în timp ce se îndrepta spre capitala Kiev.

Dar convoiul s-a blocat în timp ce s-a confruntat cu rezistența ucraineană dură și provocări în accesarea proviziilor, înainte de a se dispersa fără a ajunge vreodată în oraș.

author avatar
Tudor Borcea
518 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger