AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin sparge NATO. Ce se întâmplă cu avioanele de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin sparge NATO. Ce se întâmplă cu avioanele de luptă promise Ucrainei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin sparge NATO. Ce se întâmplă cu avioanele de luptă promise Ucrainei

Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a anunțat Varșovia, marți, un anunț similar fiind făcut și de alte țări NATO care au evidențiat confuzia timpurie cu privire la ceea ce va cuprinde de fapt noul sprijin militar al UE pentru Kiev.

Pe lângă Polonia, Bulgaria și Slovacia au făcut anunțuri similare, după ce UE a declarat duminică că va avea un rol mult mai asertiv în direcționarea armelor și a altor echipamente militare de la membrii săi către Ucraina, folosind chiar și 450 de milioane de euro finanțare comunitară pentru acest efort.

Totul până la bani

Anunțul UE făcea referire la 70 de avioane de luptă MiG-29 și Su-25, din Polonia, Bulgaria și Slovacia.

Premierul bulgar Kiril Petkov a explicat că țara sa are un deficit de avioane și piese și nu are suficiente avioane de luptă pentru a-și păzi propriul spațiu aerian, cu atât mai puțin pentru a împrumuta avioane Ucrainei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Slovac al Apărării a negat marți totul: „Slovacia nu va furniza Ucrainei avioane de luptă”.

Marți, vorbind alături de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, președintele polonez Andrzej Duda a spus că țara sa „nu va trimite niciun avion cu reacție în spațiul aerian ucrainean”, argumentând că „aceasta ar deschide o ingerință militară în conflictul ucrainean”.

Discuțiile despre livrările de avioane de luptă europene au fost declanșate de șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, dumimică. A doua zi, el a recunoscut că, deși avioanele de luptă fac parte „din cererea de ajutor pe care am primit-o de la Ucraina”, UE nu are suficiente mijloace financiare pentru a plăti aceste avioane, care ar trebui să fie donate „bilateral” de unele țări UE.

author avatar
Tudor Borcea
1.914 afisari

4 COMENTARII

  1. Poate sa ajute umanitar ucraina progresista Ur sula, din încasările acelor contracte secretizate cu serurile experimentale, despre care nimeni nu mai vb nimic acum, dacă tot este un consens umanitar, asa cum am strâns rândurile în pandemie întreaga planetă , putem și acum

    • O soluție fezabila și foarte bună. Mai sunt ceva bani de cautat pe la Bruxelles de acum câțiva ani, când ceva miliarde din taxele companiilor de tutun s-au rătăcit. Nimeni nu a dat de urma lor. Ei, hai o noua încercare, ca banii trebuie sa fie în buzunarele cuiva!

  2. Sa plece arahat,rahila si cu pirtu si alti satanisti pnl epristi sa lupte .Pentru a avea mai multa forta sa li se injecteze cateva mii de seruri experimentale in anus.

  3. Astea is oamenii : fiecare cu p.m.( avioanele lui) . Asa au fost. Sint si Vor ramine ! Totul pe bani, inclusiv brinza( intre frati) ! Sa multumin economistilor, finantistilor, comerciantilor si grosului omenirii care abia intorci capul si ti-a luat portofelul ! Davai ceas, davoi palton ! Si noi rominii sintem la fel, fara iluzii ! Jumatate din lume este calificata in ec, fin, comert Uitati-va la Citu : nu tu mama, nu tu mila, cistig, cistig, cistig ! Lumea e condusa de finantisti, ei sosotesc la urechile bosilor ce sa faca ! Banii intii apoi omul ! Oarba dupa voi nenorocitilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger