AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin și mâna sa dreaptă, loviți de cele mai...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin și mâna sa dreaptă, loviți de cele mai dure sacțiuni. Anunțul SUA

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin și mâna sa dreaptă, loviți de cele mai dure sacțiuni. Anunțul SUA

Statele Unite și Uniunea Europeană i-au sancționat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, și pe ministrul său de Externe, Serghei Lavrov.

Statele Unite îi vor sancționa președintele rus Vladimir Putin și ministrul său de Externe Serghei Lavrov, și le vor interzice intrarea pe teritoriul american, o decizie extrem de rară împotriva unor lideri străini, a anunțat purtătoarea de cuvând a Casei Albe, Jen Psaki.

Pe listă cu Kim Jong-un, Maduro și Al-Assad

Interzicerea călătoriilor în Statele Unite va fi „o parte” din aceste măsuri, luate ca represalii pentru invazia Ucrainei, a spus ea. „Este un element obișnuit” al sancțiunilor împotriva personalităților străine, a adăugat Jen Psaki, indicând totodată că detaliile acestor sancțiuni istorice împotriva președintelui rus vor fi dezvăluite ulterior.

Putin și Lavrov se alătură astfel listei de lideri sancționați direct de SUA, pe care se află liderul iranian Ali Khamenei, președintele venezuelean Nicolas Maduro, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un și președintele sirian Bashar al-Assad, scrie Le Figaro.

Rusia: „O demonstrație a neputiinței voastre”

Vladimir Putin și Serghei Lavrov sunt deja ținta sancțiunilor financiare din partea Uniunii Europene și a Marii Britanii, ceea ce înseamnă în esență că activele lor vor fi înghețate. Trezoreria britanică a subliniat rolul lui Putin și lui Lavrov în atacul asupra integrității teritoriale a Ucrainei.

UE i-a sancționat și pe toți membrii Dumei de Stat a Rusiei, plus 26 de oameni de afaceri ruși.

„Sancțiunile împotriva președintelui și ministrului de Externe sunt un exemplu și o demonstrație a neputinței absolute a propriei voastre politici externe”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

author avatar
Tudor Borcea
395 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger