AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin pregătește atacul final. Un convoi rus de 64...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin pregătește atacul final. Un convoi rus de 64 km se îndreaptă spre Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin pregătește atacul final. Un convoi rus de 64 km se îndreaptă spre Kiev

Imaginile din satelit surprinse luni, 28 februarie, în Ucraina arată un uriaș convoi militar rusesc care se întinde pe aproximativ 64 de kilometri la nord-vest de capitala Kiev, un obiectiv militar cheie pentru Rusia în ofensiva sa în această țară.

Nemaivăzut după cel de-al Doilea Război Mondial

Convoiul „se întinde pe aproximativ 64 km din zona din jurul aeroportului Antonov (aeroportul internațional de marfă Hostomel, la aproximativ 25 km de centrul Kievului)  în sud până în jurul orașului Prîmorsk”, a spus compania americană luni seară.

Acest aeroport este, încă de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, scena unor ciocniri violente, armata lui Vladimir Putin încercând să pună mâna pe această infrastructură strategică pentru capturarea capitalei.

Noi desfășurări și în Belarus

De asemenea, compania americană difuzează imagini care arată noi desfășurări de trupe – elicoptere de atac și vehicule terestre – în Belarus, la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Ucraina.

De la începutul ofensivei ruse de joi, 24 februarie, forțele ucrainene au apărat până acum accesul în centrul Kievului al forțelor ruse, a căror înaintare rămâne „încetinită” și care se adună în jurul capitalei.

Potrivit a două surse intervievate luni de AF, una diplomatică și alta de securitate, Moscova se pregătește să lanseze un nou atac imminent.

Luni, principala coloană rusă care înainta spre capitala Ucrainei „a avansat cu aproximativ 5 kilometri” și se află „la aproximativ 25 de kilometri” de oraș, estimase mai devreme în cursul zilei un înalt oficial american al apărării.

author avatar
Tudor Borcea
1.233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger