AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin îl trimite pe Serghei Șoigu în inspecție pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin îl trimite pe Serghei Șoigu în inspecție pe linia frontului. Imagini cu ministrul Apărării în elicopter – VIDEO

Ministrul rus al apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, a inspectat unitățile militare care participă la „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a anunțat, duminică, ministerul.

 

„Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a efectuat o vizită de lucru în Districtul Militar Sud și a inspectat gruparea de trupe (forțe) din zonele operațiunii militare speciale”, a precizat ministerul.

Data și locația exactă, neprecizate

Șoigu a zburat cu un elicopter în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile unităților rusești de pe linia frontului.

„Pe linia frontului, Serghei Șoigu a vorbit cu militarii ruși și a mulțumit personalului pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor de luptă”, a precizat ministerul, informează Tass.

Serghei Șoigu a vorbit cu trupele de „pe linia frontului” și la un „post de comandă”, potrivit comunicatului. Cu toate acestea, nu s-a precizat când a avut loc deplasarea și nici dacă Serghei Șoigu a călătorit în Ucraina, scrie Boursorama.

O scurtă înregistrare video difuzată în același timp cu comunicatul îl arată pe ministru într-un elicopter militar.

Vizita are loc la o zi după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întâlnire cu cei mai importanți comandanți ai țării, inclusiv cu Serghei Șoigu și șeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov, pentru a cere propuneri cu privire la modul în care aceștia consideră că ar trebui să decurgă campania militară a Rusiei în Ucraina.

Între timp, Ucraina a încercat să restabilească alimentarea cu energie electrică și apă după ce ultimele atacuri ale Rusiei au aruncat mai multe orașe în întuneric, forțând oamenii să îndure temperaturi sub zero grade, fără încălzire sau apă curentă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că electricitatea a fost restabilită pentru aproape șase milioane de ucraineni, în timp ce în multe regiuni ale țării continuă să existe probleme cu furnizarea de căldură și apă, precum și „întreruperi pe scară largă” a curentului.

Vineri, Rusia a lansat 74 de rachete, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit armatei ucrainene. Comandamentul militar ucrainean a declarat: „Inamicul continuă să își concentreze eforturile pentru a desfășura acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut și Avdiivka”, referindu-se la două orașe din estul regiunii Donețk.

author avatar
Tudor Borcea
220 afisari

3 COMENTARII

  1. Șoigu, fiind ing constructor, s-a dus să refacă infrastructura. Fiecare cu ce se pricepe.
    Ca să fim cinstiți ar trebui să se pricepă mai bine la armată decît duamna Ursula ce-a fost ministreasa apărării la Bundăsver. Pe vremea ei nici un elicopter Luftvafe nu era operațional iar ceva soldații au fost trimiși la o aplicație cu cozi de mătură.
    La noi? E bine! Măcar Angel Tivar este fiu de ofițer chiar dacă a făcut fac. de limbi. Înainte a fost soci ologu Dîncu.

  2. „Vineri, Rusia a lansat 74 de rachete, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit armatei ucrainene.” Știre falsă. Din 76 de rachete trase de ruși ukrainienii au doborât 80. Restul nu și-au atins ținta.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri