AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin dă asaltul final împotriva Kievului/ Experți americani evaluează...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin dă asaltul final împotriva Kievului/ Experți americani evaluează situația

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin dă asaltul final împotriva Kievului/ Experți americani evaluează situația

Forțele Rusiei se concentrează în periferia de est, nord-vest și vest a Kievului pentru un asalt asupra capitalei în următoarele 24-96 de ore. Rușii aduc provizii și întăriri și efectuează atacuri cu artilerie, și rachete pentru a slăbi apărarea și a intimida apărătorii înaintea unui astfel de asalt. 

Forțele ruse își finalizează probabil pregătirile pentru un asalt care să cucerească Kievul din est și vest.

Acumularea de resurse pentru asalt

„Rușii stabilesc condițiile pentru atac prin concentrarea proviziilor și întăririlor, încercând să avanseze și să-și stabilizeze liniile și atacând orașul cu  artilerie și rachete, probabil menite atât să demoralizeze, cât și să deterioreze apărarea Kievului”, arată o analiză de luni a Institutului american pentru Studiul Războiului.

Statul Major ucrainean a raportat pe 6 martie că rușii au început să acumuleze resursele de care ar avea nevoie pentru a asalta capitala Ucrainei. Statul Major a remarcat că forțele ucrainene păstrează o apărare coerentă a orașului în acest moment.

Forțele ruse și-au continuat eforturile pentru a asigura controlul asupra orașului Irpin, la aproximativ 20 de kilometri vest-nord-vest de centrul Kievului, precum și a orașului Bucha, la aproximativ 4 kilometri nord de Irpin, în ultimele 24 de ore. Se pare că rușii folosesc o abordare de asediu și de foame în Irpin, similară activităților pe care le-au desfășurat în Siria, pentru a obliga orașul să se predea.

Statul Major ucrainean a raportat pe 7 martie că rușii le-au refuzat locuitorilor din Irpin apă, încălzire și alimente timp de trei zile și nu le permit să plece.

Trupele cecene bombardează ținte civile

Statul Major ucrainean a mai raportat că elementele ruse aflate sub comanda liderului cecen Ramzan Kadîrov bombardau ținte civile pe 7 martie în orașul Myla, la aproximativ 7,5 kilometri sud-vest de Irpin.

Toate aceste rapoarte sunt în concordanță cu eforturile Rusiei observate anterior de a consolida controlul asupra acestei zone critice pentru a facilita progresele suplimentare spre sud și sud-est pentru a încercui Kievul și/sau pentru a lansa atacuri direct împotriva centrului oașului.

Trupele ruse din sudul Ucrainei continuă să-și împartă eforturile între atacuri spre vest, spre Nikolaev și Odesa, atacuri spre nord, spre Zaporojie și atacuri spre est, spre Mariupol și Donbas. Eșecul de a se concentra asupra unei singure linii de avans a împiedicat probabil operațiunile rusești și probabil va continua să facă acest lucru.

Trupele ruse din regiunea Herson par să fie confuze în jurul Nikolaevului, probabil căutând să găsească o rută peste râul Bug, care să le permită să ocolească Nikolaev și să-și reia înaintarea spre Odesa.

Cei care se îndreaptă spre Zaporojie nu au în prezent puterea de luptă necesară pentru a înconjura sau a cuceri acest mare oraș.

Trupele ruse ar putea avea succes în operațiuni împotriva Zaporojie, încercând probabil să-l blocheze dinspre est și să stabilească condiții pentru operațiuni ulterioare, după ce forțele  care asediază orașul-port Mariupol l-ar putea cuceri.

Forțele ruse pot încerca operațiuni amfibii oriunde de-a lungul coastei Mării Negre, de la Odesa până la gura Bugului, în următoarele 24-48 de ore.

 

author avatar
Tudor Borcea
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger