AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin, criticat de „prietenul” Rodrigo Duterte. „Tu ai început....

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin, criticat de „prietenul” Rodrigo Duterte. „Tu ai început. Controlează-ți soldații, se dezlănțuie”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin, criticat de „prietenul” Rodrigo Duterte. „Tu ai început. Controlează-ți soldații, se dezlănțuie” / Foto: Facebook

Fostul președintele al Filipine, Rodrigo Duterte, l-a criticat pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru că a ucis civili nevinovați în Ucraina.

Duterte a declarat că, deși atât el, cât și Putin au fost numiți criminali, ei rămân doi oameni sunt diferiți.

„Dar eu ucid criminali. Nu ucid copii și bătrâni”

„Mulți oameni spun că Putin și cu mine suntem la fel pentru că ucidem oameni”, a declarat Duterte în timpul unui discurs public luni seară, potrivit agenției de stat Philippines News Agency (PNA).

„Dar eu ucid criminali. Nu ucid copii și bătrâni. Ceea ce se întâmplă în Rusia și în America este diferit de ceea ce se întâmplă aici”.

Rodrigo Duterte a spus că nu îl condamnă pe „prietenul” său Putin, ci mai degrabă îi împărtășește sentimentul.„Putin este prietenul meu. Controlează totul”. „Oricum, tu ai început scandalul acolo. Dar, controlează-ți soldații. Se dezlănțuie”, a spus Duterte, potrivit agenției de presă.

Duterte a cerut, de asemenea, ca Ambasada Rusiei din Filipine să-i transmită mesajul său lui Putin, spunând că este obligația acestuia să asigure siguranța celor nevinovați, scrie CNN.

„Ambasada Rusiei, dacă mă ascultați, nu vreau să mă cert cu nimeni. Am spus că Putin este un prieten de-al meu”, a spus el. „Dar este obligația ta morală să te asiguri că civilii, cei nevinovați, copiii, bătrânii, femeile… Sunt prea vulnerabili”.

Trupele rusești au fost acuzate de presupuse crime de război în Ucraina. Se adună dovezi privind uciderea fără discriminare a civililor care încercau să fugă de violențe și a victimelor găsite cu mâinile legate la spate, precum și un atac asupra unei maternități și a unui teatru transformat în adăpost.

 

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. e si prieten bun cu obama pe care l-a ,,facut” pui de curva ca si pe papa! se pare ca si el are aceeasi boala ca si biden! 😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger