AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin: „Avem arme avansate, arme hipersonice”. America, amenințată subtil...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin: „Avem arme avansate, arme hipersonice”. America, amenințată subtil de Rusia?

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin: Avem arme avansate, arme hipersonice. Mesajul Kremlinului pentru SUA

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, 23 februarie, că Moscova este pregătită să caute „soluții diplomatice” pe fondul tensiunilor violente cu Occidentul pe dosarul Ucraina, dar a subliniat că interesele țării nu sunt negociabile.

„Țara noastră este întotdeauna deschisă pentru dialog direct și onest, pentru căutarea soluțiilor diplomatice la cele mai complexe probleme”, a spus Putin într-o alocuțiune video pentru a marca Ziua Apărătorului Patriei, o sărbătoare legală în Rusia.

Dar el a adăugat: „Interesele Rusiei, securitatea cetățenilor noștri, nu sunt negociabile pentru noi”.

„Profesionalismul” armatei ruse în Ucraina

Putin s-a exprimat după ce Camera superioară a Parlamentului, Consiliul Federației, i-a dat, marți, aprobarea unanimă de a desfășura „forte de menținere a păcii” în două regiuni separatiste ucrainene recunoscute acum de Moscova ca independente (Donețk și Lugansk) și, potențial, în alte părți ale Ucrainei.

În discursul său, Putin i-a felicitat pe ruși și a spus că este sigur de „profesionalismul” armatei ruse și că va apăra interesele naționale ale țării.

El a lăudat pregătirea pentru luptă a armatei și a spus că Rusia va continua să dezvolte arme de ultimă generație.

„Vom continua să dezvoltăm sisteme de arme avansate, inclusiv cele hipersonice și cele bazate pe noi principii fizice, și vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și a elementelor de inteligență artificială”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Astfel de complexe sunt cu adevărat armele viitorului, care măresc semnificativ potențialul de luptă al forțelor noastre armate”.

Oficialii occidentali au avertizat de săptămâni întregi că liderul rus pregătește o invazie totală a Ucrainei.

Marți, președintele american Joe Biden a anunțat noi sancțiuni dure împotriva Rusiei pentru „începerea” unei invazii a Ucrainei, dar a spus că mai este timp pentru a se evita un război.

author avatar
Tudor Borcea