AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin a trimis mercenarii grupului Wagner să-l omoare pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin a trimis mercenarii grupului Wagner să-l omoare pe Zelenski! Dezvăluiri teribile!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin a trimis mercenarii Wagner să-l omoare pe Zelenski. Se așteaptă ordinul Kemlinului

Kremlinul a trimis, din Africa, peste 400 de mercenari din grupul paramilitar Wagner, la Kiew, pentru a-i asasina pe președintele Volodimir Zelenski și pe membrii guvernului său.

Mercenarii ar avea ordin de la Vladimir Putin ca să-l elimine pe Zelensky – și pe alte 23 de personalități guvernamentale – pentru a permite Moscovei să preia controlul asupra Kievului și a Ucrainei.

Vitali și Vladimir Kliciko, și ei pe listă

Potrivit The Times, mercenarii grupului Wagner, dirijat de oligarhiul Evgheni Prigojin – un aliat apropiat al președintelui rus, care este adesea supranumit „bucătarul lui Putin” – au fost transportați cu avionul cu săptămâni în urmă și plătiți cu sume uriașe pentru această misiune.

Se spune că agenții cu înaltă pregătire așteaptă undă verde de la Kremlin, lista lor incluzând și prim-ministrul Ucrainei, întregul cabinet, primarul Kievului, Vitali Kliciko, și fratele său Vladimir – ambii foste glorii ale boxului mondial care au devenit figuri iconice în primele linii ale capitalei ucrainene, scrie Daily Mail.

Cu toate acestea, serviciile de informații ucrainene au aflat de planurile rușilor. Se explică de ce Kievul a interzis orice prezență pe străzi noaptea, toți civili care încalcă carantina de noapte fiind considerați membri ai „grupurilor de sabotori”.

Între 2.000 și 4.000 de mercenari în Ucraina

O sursă care cunoaște activitățile grupului Wagner a declarat pentru The Times că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns efectiv în Ucraina, în ianuarie, dar cu misiuni diferite.

Unii au fost trimiși în regiunile deținute de rebeli din Donețk și Lugansk, în estul țării – în timp ce cei 400 însărcinați să-l elimine pe Zelenski s-au îndreptat către Kiev din Belarus.

Se spune că grupul îl urmărește pe Zelesnky și colegii săi prin telefoanele lor mobile – pretinzând că știe unde se află în orice moment.

O altă sursă a susținut că mercenarilor li s-a spus să aștepte în timp ce Rusia începe, luni, negocieri cu Ucraina, în Belarus.

Dar ar fi fost informați că liderul rus nu dorește să ajungă la un acord, etichetând întâlnirea de la granița cu Belarus drept „fum și oglinzi”.

Zelenski: „Sunt ținta numărul unu”

Vestea despre planurile lor de asasinare nu pare să-l intimideze pe Zelenski, care a recunoscut că este „ținta numărul unu” în timpul unui discurs adresat națiunii, spunând că forțele speciale ruse îl vânează.

Când SUA s-au oferit să-l extragă, Zelenski i-a spus președintelui Joe Biden: „Am nevoie de muniție, nu de o mașină”.

Grpul Wagner a desfășurat operațiuni secrete în Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria. Surse au declarat că gruparea  a fost informată despre planurile lui Putin cu privire la Ucraina în decembrie, cu mult înainte ca armata rusă să fie informată.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Tudor Borcea
3.535 afisari

35 COMENTARII