AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Promisiunea pe care i-a făcut-o Xi Jinping lui Boris...

Război în Ucraina. Promisiunea pe care i-a făcut-o Xi Jinping lui Boris Johnson privind poziţia Chinei

Boris-Johnson-chinaRăzboi în Ucraina. Promisiunea pe care i-a făcut-o Xi Jinping lui Boris Johnson privind poziţia Chinei

Boris Johnson a avut o discuție „sinceră” cu liderul chinez, Xi Jinping, vineri. Xi i-a spus premierului britanic că țara sa va juca „un rol constructiv” pentru revenirea la pace în Ucraina.

Cei doi lideri au discutat „o serie de probleme de interes mutual, inclusiv situația din Ucraina” în cadrul a ceea ce purtătorul de cuvânt al lui Johnson a numit „o conversație sinceră și onestă care a durat aproape o oră”.

Xi pretinde că susţine negocierile de pace

Xi i-a spus lui Boris Johnson că țara sa va juca „un rol constructiv” în revenirea la pace în Ucraina, conform relatărilor publicate de agenția chineză de stat, Xinhua.

„Xi a expus poziția principială a Chinei în ce privește problema Ucrainei, subliniind că ar trebuie promovate cu adevărat negocierile de pace și crearea condițiilor pentru o rezolvare politică a conflictului din Ucraina. China va continua să joace un rol constructiv, din acest punct de vedere”, au susţinut liderii de la Beijing.

Problema cea mare: China n-a condamnat încă războiul. Asiaticii sunt suspectaţi că, de fapt, încearcă să găsească moduri prin care să nu fie impactaţi de sancțiunile împotriva Rusiei, măsuri pe care le-a denunțat ca fiind o metodă ineficientă de a rezolva criza.

„China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, mai ales din punct de vedere economic”, a declarat şi Fan Xianrong, ambasadorul Chinei în Ucraina, săptămâna trecută.

author avatar
Andrei Ștefan
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger