AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Procedură simplificată pentru străinii care vor să lupte în...

Război în Ucraina. Procedură simplificată pentru străinii care vor să lupte în Ucraina. Zelenski a semnat!

Război în Ucraina. Procedură simplificată pentru străinii care vor să lupte în Ucraina. Zelenski a semnat!

Pe măsură ce s-a ajuns, din păcate, la cea de-a șasea zi a războiului din Ucraina, s-a aflat pe ce document și-a pus semnătura liderul de la Kiev, când vine vorba de „Legiunea internațională” anunțată de Zelenski.

Respectiv că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat, marţi, 1 martie, o lege care îi scuteşte de obligativitatea obţinerii unei vize pe combatanţii străini care vor să lupte în „Legiunea internaţională” ucraineană împotriva trupelor ruse, relatează agenţia UNIAN, preluată de Agerpres.

E vorba de o măsură ce se va aplica, de marți, „pe toată durata legii marţiale” valabile în această țară. Actul prevede că în unitatea de luptători internaţionali pot intra cetăţeni din orice ţară. Cu excepţia statelor recunoscute drept „agresoare” de către Ucraina, cum e cazul Rusiei, potrivit sursei citate.

„Am primit mii de cereri de la străini, care vor să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea lumii de regimul Putin”, a transmis recent adjuncta ministrului apărării ucrainean, Hanna Maliar, într-un mesaj ce a fost difuzat pe rețeaua de socializare Twitter.

 

”Ucrainenii cu experiență reală în luptă vor fi eliberați din arest”

Vestea semnării documentului de către președintele ucrainean vine după ce recent s-a anunțat că deținuții ucraineni cu experiență de luptă vor fi eliberați din închisoare și li se va permite să lupte în prima linie a conflictului cu Rusia.

Anunțul a venit luni, 28 februarie, de la președintele Volodimir Zelenski. „Conform legii marțiale, ucrainenii cu experiență reală în luptă vor fi eliberați din arest și își vor putea compensa vinovăția în cele mai fierbinți puncte ale conflictului”, a spus acesta – Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
176 afisari

3 COMENTARII

  1. Hai ba lasa ne dar ce mare miza e sa se lupte lumea pt voi? Poate vrei sa spui ce nu stim noi in afara ca vrei sa fii luptator pt nom!!!

  2. Adică fug ciolovecii lui de luptă dar speră, perciunatul, să îi vină străini???
    Actorașul ăsta e normal?

  3. Adica nu au soldati si scot detinutii din inchisori si le dau arme,in schimb au primit mii de cereri din lume pentru inrolari in legiunea internationala.Macane tare de tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger