AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Prizonierii ucraineni, torturați cu electroşocuri și forțați să învețe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Prizonierii ucraineni, torturați cu electroşocuri și forțați să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi!”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Imagini needitate din interiorul AZOVSTAL. Conditiile INUMANE în care sunt ținuți copiii! / Ultimele informatii din Mariupol

Bătăi crunte, tortură cu șocuri electrice, umilințe și înfometare, cam așa poate fi descris tratamentul rezervat de ruși prizonierilor de război ucraineni. Militarii capturaţi de ruşi pe front au fost ţinuţi în subsoluri și anexe și apoi au fost transferați într-un centru de detenție preventivă din Donețk.

De acolo, ei au ajuns în centrele de arest preventiv Taganrog și Voronej din Rusia, spune Avocatul Poporului din Ucraina, Liudmila Denisova.

Prizonierii ucraineni, snopiţi în bătaie

„În timpul transferului, soldații ucraineni erau legați la ochi, purtau un sac deasupra capului, iar mâinile erau legate cu frânghii. Au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți în captivitate”, a spus Denisova.

Citând mărturii ale celor reveniți acasă în urmă unor schimburi, avocatul poporului din Ucraina spune că rușii au administrat captivilor medicamente necunoscute cu litera „M”, care le-au provocat leșin și pierderea memoriei.

Alții au fost torturați cu clești, electrocutați și sugrumați. Denisova a precizat că, în timpul interogatoriilor, prizonierii de război ucraineni au forţaţi să îngenuncheze, fiind bătuți peste degete și peste rănile deschise cu patul unei mitraliere. De asemenea, rușii sunt acuzaţi că i-au sugrumat cu bandaje pe prizonieri. „În plus, aceștia au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviti cu piciorul”.

Au fost forţaţi să înveţe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”

Un raport mai arată că ocupanții i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi” și imnul Federației Ruse, potrivit Daily Mail. Au apărut, de asemenea, imagini cu unii dintre soldați când erau întrebați de ce au „îndoctrinat” populația locală.

Liderii europeni l-au îndemnat pe Vladimir Putin, într-un apel telefonic de 90 de minute, să elibereze prizonierii din combinatul Azovstal, care s-au predat în urmă cu două săptămâni, pe fondul unor rapoarte conform cărora aceștia au fost torturați cu „cruzime deosebită”.

author avatar
Andreea Vlad