AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Primul american combatant în forțele Kievului, ucis de ruși

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Primul american combatant în forțele Kievului, ucis de ruși

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Primul american combatant în forțele Kievului, ucis de ruși

Un cetățean american și veteran al pușcașilor marini, Willy Joseph Cancel, a murit luptând în Ucraina, alături de forțele Kievului, a confirmat vineri, 29 aprilie, văduva bărbatului.

„Soțul meu a murit în Ucraina”, a declarat pentru Fox News Digital Brittany Cancel, văduva veteranului în vârstă de 22 de ani. „S-a dus acolo dorind să ajute oamenii, a simțit întotdeauna că aceasta a fost principala lui misiune în viață”.

„Soțul meu a fost foarte curajos și a fost un erou”

Cancel lasă în urmă soția și un fiu de 7 luni. Se pare că este primul cetățean american care a murit în timp ce lupta alături de ucraineni în Ucraina.

„Soțul meu a fost foarte curajos și a fost un erou”, a Brittany Cancel. „Nu mă așteptam să rămân văduvă la 23 de ani sau ca fiul nostru să rămână fără tată. Tot ce îmi doresc este să fie adus acasă și să îi oferim înmormântarea pe care o merită”.

„Înainte de a se alătura efortului din Ucraina, a fost ofițer de detenție în Kentucky”, a declarat Brittany. „Când a aflat despre ce se întâmplă în Ucraina, a fost dornic să se ofere voluntar”, a spus ea.

Joseph lucra pentru o companie privată de contracte militare, pe lângă slujba sa cu normă întreagă de ofițer de penitenciare, cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, a declarat mama acestuia, Rebecca Cabrera, pentru CNN. După ce a început războiul, compania a cerut contractori pentru a lupta în Ucraina, iar Cancel a fost de acord să meargă, a spus ea.

Peste 20.000 de voluntari străini în Ucraina

Cameramanul Fox News Pierre Zakrzewski, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis în Ucraina luna trecută, alături de jurnalista ucraineană Oleksandra Kuvshynova, în vârstă de 24 de ani. Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, un documentarist care lucrase pentru The New York Times, a murit, de asemenea, în Ucraina luna trecută.

Peste 20.000 de voluntari și veterani din 52 de națiuni s-au înscris pentru a se alătura Legiunii Internaționale a armatei ucrainene pentru luptătorii străini care doresc să apere țara de atacul neprovocat al Rusiei.

 

author avatar
Tudor Borcea