AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Primar prorus al unui oraș din estul Ucrainei, găsit...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Primar prorus al unui oraș din estul Ucrainei, găsit MORT în stradă

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Primar prorus al unui oraș din estul Ucrainei, găsit MORT în stradă

Atenția Europei și a lumii întregi continuă să fie centrată asupra situației din Ucraina, la peste o săptămână de la izbucnirea războiului, conflict care a făcut ca mulți ucraineni – mame și copii – să caute cu disperare refugiu dincolo de granițele ucrainene, lăsând în urmă tați și bunici, care nu au cum să părăsească țara.

În tot acest context s-a aflat că primarul prorus al unui oraș din estul Ucrainei, care a salutat invazia președintelui Putin, a fost găsit împușcat mortal, în stradă, potrivit Daily Mail. E vorba despre Vladimir Struk, edilul orașului Kreminna, din Luhansk. Până să fie găsit fără suflare, despre primar s-a anunțat că ar fi fost răpit de acasă.

Găsit împușcat

sursa foto: dailymail.co.uk

Struk ar fi fost ucis marți, potrivit soției acestuia. Ar fi fost vorba despre o „rană prin împușcare în inimă”, conform aceleiași surse.

Informația privind decesul lui Vladimir Struk a fost făcută publică, prin intermediul Facebook, și de către consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gerascenko, într-un mesaj postat miercuri seară, în 2 martie – VEZI MAI JOS.

Acesta din urmă a acuzat faptul că Struk era un „susținător al Republicii Populare Lugansk” (RPL) și că a urmărit în mod activ o „poziție prorusă” în ultima săptămână, „comunicând cu Federația Rusă”, titrează publicația menționată.

Mai mult, oficialul ucrainean l-a numit ”trădător” și a mai susținut că Struk ar fi fost judecat de tribunalul poporului.

author avatar
Andrei Coman
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger