AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Poate folosi Putin arme nucleare? Ce spune CIA despre...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Poate folosi Putin arme nucleare? Ce spune CIA despre planurile Rusiei

Țările baltice își „umflă mușchii” în fața Rusiei. Decizia care-l va înfuria pe Putin

CIA, principala agenție americană de informații, nu are nici un indiciu că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare tactice în conflictul din Ucraina, a declarat sâmbătă directorul agenției, William Burns.

Președintele rus Vladimir Putin este hotărât să continue războiul din Ucraina, dar CIA afirmă că Rusia nu se pregătește să folosească arme nucleare tactice în acest conflict, a declarat, sâmbătă, Burns.

„Putin nu-și poate permite să piardă”

Președintele Putin este „într-o astfel de stare de spirit încât nu crede că își poate permite să piardă” și consideră că „dublarea eforturilor sale îi va permite să facă progrese”, a declarat Burns, la o conferință organizată de cotidianul Financial Times, la Washington.

Rezistența ucraineană nu l-a descurajat până acum, „deoarece a mizat foarte mult pe alegerile pe care le-a făcut pentru a lansa această invazie”, a adăugat el. Cu toate acestea, CIA nu vede în acest stadiu „nicio dovadă concretă că Rusia se pregătește pentru desfășurarea sau chiar pentru potențiala utilizare a armelor nucleare tactice”, a precizat directorul CIA.

„Având în vedere declarațiile războinice pe care le-am auzit din partea liderilor ruși, nu putem trata aceste posibilități cu ușurință”, a spus Burns, adăugând că agenția sa rămâne „foarte concentrate” pe această problemă, scrie TVA Nouvelles.

Rusia și-a pus în alertă forțele de descurajare, inclusiv armele nucleare, la scurt timp după ce a început invazia Ucrainei, la 24 februarie. Vladimir Putin a făcut, de asemenea, amenințări abia voalate că este pregătit să desfășoare astfel de arme nucleare tactice. Stăpânul de la Kremlin a promis un răspuns „rapid și energic” la orice intervenție externă în conflictul pe care l-a început în Ucraina.

Rusia dispune de numeroase arme nucleare tactice, mai puțin puternice decât bomba de la Hiroshima, în conformitate cu doctrina sa de „escaladare-dezescaladare”, care ar folosi mai întâi o armă nucleară de mică putere pentru a recâștiga avantajul în cazul unui conflict convențional cu Occidentul.

author avatar
Tudor Borcea
242 afisari

8 COMENTARII

  1. economic, ucraina e la pamant asa ca un razboi de uzura va distruge si ultima bruma de industrie pe cand rusii vor putea sa foloseasca si resursele ucrainiene din dombas si lugansc. de ce s-ar grabi atata vreme cat ucraina e la pamant si ,,atrage” fonduri pe care nu vor avea nici o perspectiva ca le vor achita vreodata. cati vor mai fi amatori sa le dea bani dupa 6, 7 luni dar dupa un an de razboi cand deja america gafaie? ok, vor da englezii dar cat ca si aia sunt cu economia in vrie dupa brexit? ue nu prea se inghesuie cu exceptia statelor mici care sunt dependente de economia frantei si germaniei. intr-un am cu tot armamentul lor modern vor trebui sa faca ceva. ue a prelungit pe doi ani ca vor lua de la rusi, deci ucraina e ca-n gara!

    • Daca continua Putin operatiunea speciala, in 3 luni Ucraina dispare de pe harta. O merita. Ins serpilor, bucovina, herta, etc se razbuna. Pe ei Putin! Suntem cu tine!

    • SUGETI PùLA MUISTILOR . LA FEL CA CEI DE PE Site-eul ziare.com. MùISTI ANALFABETI CE SùG PùLA ZILNIC . RUSINEA NATIUNII . JEGURI ALE JURNALISMULUI . TOT FELUL DE ZDRENTE SI VIERMI DE CLOSET VIN CU COMENTARII SI PARERI DEMNE DE AZILUL DE NEBUNI . VA FùùT IN GURA SI-MI BORASC PùLA IN GURA VOASTRA SI A FAMILIILOR VOASTRE DE MùùISTI

  2. Stiti de unde au venit toate aceste lucruri care se intampla in aceste zile??? De la atacarea Yugoslaviei si spargerea ei in bucati si ruperea provinciei Kosovo din trupul ei de catre NATO. Un Kosovo, rupt de NATO pentru ca USA sa-si construiasca cea mai mare baza militara din Balcani si unde dupa asa zisa Independenta au fost distruse biserici si manastiri si omorati preoti si calugari ortodocsi. Toate tarile care au participat atunci la aceasta mare blasfemie impotriva Sfintei Treimi vor fi pedepsite insutit si inmiit. Vor scapa cu viata doar acele tari care nu se baga din nou in acest razboi impotriva Rusiei, clocit de Oculta Mondiala Khazara in Ucraina crestina ortodoxa si catolica. Cu cat Satana va impinge tarile din Occident sa-l ajute cu arme pe Zelinsky cu atat lovitura impotriva lor harazita de Sfanta Treime va fi si mai apriga si devaztatoare pentru ele. Daca Romania va fi bagata in acesta conflagratie va fi stearsa de pe fata Pamantului.

  3. Foartecorecta analiza CIA,si binevenita in ploaia de fake-news de la TV.De vreo luna nonstop orice fel de post de stiri bate campii cu „iminenta atacurilor rusesti cu bombe nucleare”. Toate cele 5tari membre in Consiliul de Securitate adica USA,UK,Franta,Rusia,China sunt superputeri cu arme nucleare care sunt parte in tratate internationale de neproliferare.CIA a spus clar care este situatia deci tot ce au dat la TV sunt minciuni propaganda si fake-news.Rusia nu va folosi asemenea arme si nici celelalte tari pentru ca sunt reguli dure de respectat.Atentie mare cei cu fake-news nu mai terorizati publicul cu minciuni

  4. Referitor la intrebare?
    Da, poate folosi o bomba atomica dar tinand cont la cati rusi si ucraineni au murit de cancer dupa Cernobal, o sa folosrasca doar bombe mici si nu in Ucraina si nici in Europa. Cat mai departe de ei.

  5. E singura arma nefolosita de Putin si v-o 2 feluri de bombardiere. Putin a zis:
    -Pe toti ii apara cineva. Da, pe noi cine ne apara?…
    E ei stau in spatele bombi. Ii apara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger