AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Planurile secrete ale Pentagonului. Cum vor reacţiona SUA dacă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Planurile secrete ale Pentagonului. Cum vor reacţiona SUA dacă Putin va folosi arma nucleară

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

Războiul din Ucraina a ridicat posibilitatea folosirii armelor nucleare la cel mai înalt nivel de la Al Doilea Război Mondial încoace. Experţii militari s-a întrebat, încă din data de 24 februarie, cum vor răspunde SUA dacă ruşii vor folosi aceste arme devastatoare pe front.

Pericolul este că războiul ar putea escalada într-o confruntare directă între Rusia şi NATO.

Experţii cred că americanii nu vor răspunde la fel

Administrația Biden s-a gândit de luni de zile la ceea ce ar putea face Vladimir Putin – și la scenarii de război care prevăd că Rusia va folosi o bombă atomică asupra Ucrainei.

Răspunsul lui Biden este puțin probabil să fie tot nuclear. Contraofensiva americană „ar depinde în mare măsură de modul în care rușii ar folosi” o armă nucleară, așa cum a spus un oficial american despre deliberările guvernului american.

Alții au spus că Biden va trebui să dezlănțuie o forță convențională, poate atacând trupele ruse din Ucraina sau unitatea militară rusă care a lansat arma nucleară.

Arsenalul nuclear al lumii ar putea crește

Arsenalul nuclear mondial va crește în următorii ani pentru prima dată de la încheierea Războiul Rece, în timp ce riscul ca armele nucleare să fie folosite într-un conflict militar a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele decenii.

Armele nucleare la nivel mondial au scăzut cu aproximativ 3% faţă de anul trecut, dar se aşteaptă ca puterile să-şi mărească arsenalul în următorul deceniu din cauza programelor de modernizare în curs de desfăşurare.

author avatar
Andrei Ștefan
883 afisari

6 COMENTARII

  1. Intrebarea este CUM vor REACTIONA Rusia daca SUA va folosi arma nucleara!. Singurii care azi folosesc discursul despre arma nucleara sunt Americanii lui Joe Bidon. Ce este sigur NIMENI NU SCAPA (Doamne fereste) nici in gaura de sarpe. Nu inteleg de ce TOTI BABALACII octogenari politicieni americani vorbesc numai de razboi nuclear,ca si cum dupe EI POTOPUL pentru alte generatii umane.

  2. Americani Nato ar cam trebuie sai puie la punct pe Rosii sa intervinasi sa civilizeze tarile slavone

  3. Nu va mai exista o ripostă…cenușă va fi totul, cu puțin noroc și nemuritorii de la Davos ce chipurile hotărăsc soarta lumii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger