AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Președintele Braziliei, gata să medieze între Putin și Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Președintele Braziliei, gata să medieze între Putin și Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Președintele Braziliei, gata să medieze între Putin și Zelenski / Foto: Facebook

Luiz Inacio Lula da Silva a propus, de asemenea, stabilirea unui format internațional amplu de discuții care ar putea fi similar cu G20, pentru a discuta despre pacea din Ucraina.

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că ar fi gata să medieze discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, dacă va fi nevoie.

Un format internațional de discuții

„Dacă pot ajuta, voi ajuta. Dar dacă va fi nevoie de discuții cu Putin și Zelenski, voi fi gata să discut despre eforturile de reglementare a păcii, fără nici o problemă”, declarat cel care i-a luat locul lui Jair Bolsonaro în fruntea Braziliei.

„Ceea ce avem cu adevărat nevoie este să reunim un grup de oameni suficient de puternici pentru a fi respectați la masa negocierilor. Și ar trebui să ne angajăm cu amândoi (președinții) ”, a declarat da Silva în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, luni.

Președintele brazilian a propus, de asemenea, stabilirea unui format internațional larg de discuții, care ar putea fi similar cu G20, pentru a discuta despre pacea din Ucraina, informează Tass.

Lula da Silva a declarat că a discutat deja acest lucru cu Scholz și cu președintele francez Emmanuel Macron și că intenționează să ridice această problemă în cadrul discuțiilor cu președintele american Joe Biden, în februarie și cu liderul chinez Xi Jinping, în martie.

author avatar
Tudor Borcea