AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul: Ucraina poate câștiga, vrem să vedem Rusia slăbită

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul: Ucraina poate câștiga, vrem să vedem Rusia slăbită

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul: Ucraina poate câștiga, vrem să vedem Rusia slăbită / Foto: Facebook

Ucraina poate, dacă are „echipamentul potrivit”, „câștiga” războiul început de Rusia pe teritoriul ei, a declarat luni șeful Pentagonului, Lloyd Austin, după ce s-a întors dintr-o vizită la Kiev, în timp ce Moscova a anunțat încetarea focului în portul strategic Mariupol pentru a permite evacuarea civililor.

„Primul lucru pentru a câștiga este să crezi că poți câștiga. Și ei cred că pot câștiga”, a spus Lloyd Austin. „Pot câștiga dacă au echipamentul potrivit, sprijinul potrivit”, a adăugat el, a doua zi după prima vizită la Kiev a unor înalți oficiali americani, de la începutul conflictului pe 24 februarie.

Nou ajutor american de 700 de milioane de dolari

„Vrem să vedem Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face genul de lucruri pe care le-a făcut în Ucraina”, a declarat secretarul american al Apărării, după ce s-a întâlnit duminică cu președintele Volodimir Zelenski, împreună cu secretarul de Stat Antony Blinken.

„Rusia a pierdut deja o mulțime de capacități militare și, ca să fiu sincer, o mulțime de trupe, și nu am vrea să fie capabilă să reconstruiască rapid aceste capacități”, a adăugat Austin. Statele Unite – care au anunțat un nou ajutor militar direct și indirect de 700 de milioane de dolari pentru Ucraina – au accelerat recent livrările de echipamente militare, pe care președintele Zelenski le-a cerut în mod repetat Occidentului.

Occidentalii livrează acum armament greu Kievului pentru a rezista ofensivei rusești, care se concentrează în estul și sudul țării, după ce trupele Moscovei au eșuat în regiunea Kiev și s-au retras la sfârșitul lunii martie.

Livrările de arme către Ucraina sunt așteptate să fie în centrul unei reuniuni care va avea loc marți, în Germania, între șeful Pentagonului și miniștrii apărării din 40 de țări aliate. „Vom face presiuni cât de mult putem, cât de repede putem, pentru a le oferi ucrainenilor ceea ce au nevoie”, a precizat Austin.

author avatar
Tudor Borcea
461 afisari

7 COMENTARII

  1. RE:”vrem să vedem Rusia slăbită”
    Asta o shtim de 30 de ani! Controlul resurselor Rusiei, va face posibil controlul Chinei si deci la ieshirea Americii din faliment! Teoretic e simplu! Pe teren … mai ploua .. mai ninge .. e mai .. migalos!

  2. Ziare.Com ,UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE .sase case si gheneralul Suca

  3. și eu, vreau să-i văd pe imbecilii de amerloci dispăruți de pe suprafața pământului.

  4. Cit timp va exista diavolul de peste Atlantic nu va fii pace si bine in lume ,acesti drogati si pedifili poponari vor sa distruga omenirea si dezbina ,creaza razboaie pentru interesul lor

    • Ești în continuare și rămâi un idiot! Apelurile repetate de a-ți reveni sunt în van!

  5. CITITI INCA ODATA ” UCRAINA POATE, DACA ARE ECHIPAMENTUL POTRIVIT ” CE VA SPUNE „POATE „??, DAR CONDITIA -„DACA ARE ECHIPAMENTUL POTRIVIT „,
    DE LA POATE LA SIGUR E DISTANTA DE LA CER LA PAMANT !,CAT PRIVESTE ECHIPAMENTUL POTRIVIT ESTE OFERTA AMERICANA FACUTA UCRAINIENILOR SA PLATEASCA TOATE VECHITURILE SI ARMELE CE ZAC PRIN AMERICA SI CARE SUNT ASA ZILELE ECHIPAMENTE POTRIVITE !.
    MAI PE ROMANESTE A POTRIVI =A INCERCA ,A BAJBAI ,A NIMERI !!,CAM ASTA-I TOTUL .
    ORCE ASEMANARE CU REALITATEA NU-I INTAMPLATOARE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger