AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul alertează Casa Albă: depozitele de armament ale SUA,...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul alertează Casa Albă: depozitele de armament ale SUA, în mare pericol! Ce s-a întâmplat

pentagonRĂZBOI ÎN UCRAINA. Pentagonul alertează Casa Albă: depozitele de armament ale SUA, în mare pericol! Ce s-a întâmplat

Armata americană ar fi dat Ucrainei un sfert din rachetele antiaeriene Stinger, iar reaprovizionarea va dura câțiva ani, atrag atenția foști oficiali ai Departamentului Apărării din SUA.

Inclusiv directorul general al Raytheon, principalul furnizor de arme al armatei americane, a tras un semnal de alarmă în această privință.

Ellen Lord, avertisment în Senatul SUA

Problema evidențiază lipsa de creștere a capacității de producție într-un moment în care secretarul Apărării Lloyd J. Austin face apel la națiunile partenere să intensifice fluxul de asistență pentru apărarea Ucrainei.

Potrivit airforcemag.com, într-o audiere a Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului privind starea industriei de apărare, fostul subsecretar al Pentagonului pentru achiziții și susținere, Ellen Lord, a spus că, potrivit unor surse din domeniul public, „probabil că am dat Ucrainei un sfert din stocurile noastre de rachete Stinger”.

Nu putem, în următorii doi ani, să producem mai mult, pentru că avem o problemă cu Guvernul, care nu plătește pentru a menține capacitatea de producție” – Ellen Lord

Stocurile s-ar putea epuiza în 6 luni

David Berteau, un fost oficial al Pentagonului care a supravegheat logistica și materialele, acum CEO al Consiliului Serviciilor Profesionale, a spus că, livrând Ucrainei arme în acest ritm alert, în șase luni armata americană va rămâne fără armament.

„Nu există nicio posibilitate ca un antreprenor să livreze noi arme în mai puțin de 6 luni, chiar dacă livrarea începe astăzi. Suntem în urmă”, a declarat Berteau.

Producția de arme și muniție, întârziată

Racheta antitanc Javelin, de asemenea furnizată în număr mare Ucrainei, este încă în faza de producție, dar „în acest moment, avem încă cinci ani” pentru cumpărarea tuturor rachetelor Javelin necesare pentru armata SUA, a spus Ellen Lord.

Pentagonul nu a trimis un „semnal clar și consistent” industriei de apărare că dorește creșterea capacității de producție și există o „întârziere de doi până la cinci ani” pentru a aduce armele înapoi în producția de serie, a continuat ea, susținând că industria de armament nu va spori această capacitate fără îndrumări clare din partea Pentagonului.

author avatar
Andreea Vlad
942 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger