AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce plănuia Zelenski, ordinul secret al președintelui Ucrainei! Pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce plănuia Zelenski, ordinul secret al președintelui Ucrainei! Pe cine urmărea să atace în martie

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Ordin secret” al Kievului de atac în Donbass, luna aceasta

Ministerul rus al Apărării a publicat ceea ce numește un „ordin secret” al Kievului de ofensivă împotriva separatiștilor pro-ruși din Donbas.

Ordinul conține un plan detaliat pentru pregătirea unui grup de asalt pentru a desfășura o ofensivă în zona așa-numitei „operațiuni de forțe comune” în Donbas.

„Instructori americani și britanici”

Potrivit Ministerului rus al Apărării, ordinul secret pentru o ofensivă în Donbas, în luna martie, a fost emis de comandantul Gărzii Naționale Ucrainene, a declarat miercuri, 9 martie, purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul-maior Igor Konașenkov, scrie Tass.

„Ministerul rus al Apărării a publicat un ordin original emis de comandantul Gărzii Naționale Ucrainene, generalul Nikolai Balan, la 22 ianuarie 2022”, a spus el.

Konașenkov a subliniat că „ordinul, înmânat comandanților Gărzii Naționale Ucrainene, conține un plan detaliat pentru pregătirea unui grup de atac pentru a desfășura o ofensivă în zona așa-numitei „operațiuni comune” în Donbas”.

„Documentul stabilește un grup tactic de batalion al celei de-a patra brigadă operațională a Gărzii Naționale, asigură aprovizionarea proviziilor necesare și o resubordonează Brigăzii 80 de asalt aeropurtată, separată de forțele armate ucrainene. Aș dori să precizez că din 2016, brigada a fost formată de instructori americani și britanici la Liov, în conformitate cu programele de pregătire ale NATO”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Konașenkov a adăugat că ordinul îl însărcina pe adjunctul șefului Gărzii Naționale să asigure coordonarea de luptă a grupului tactic de batalion cu Brigada 80 în perioada 7-28 februarie.

author avatar
Tudor Borcea
2.670 afisari

5 COMENTARII

  1. Cred ca tot Nato ar trebui instruit dupa instructorii americani si britanici privind pericolul actual. Din ce se vede in teren au instruit bine. Am ramas marcat de armele antitank si nu credeam vreodata ca arme antitank americane sa fie intrecute de arme antitank britanice si suedeze… Credeam ca americanii atinsese absolutul.

  2. Asta e noul Sputnik? Sau echipa Sputnik s-a mutat aici? Am ajuns aici de pe libertatea si nu-mi vine sa cred: tot ce tine de razboil din Ucraina e partinitor si pro-Rusia. Efectiv ti vine sa vomiti.

    • Nu înțeleg de ce nu o și faci ?. Cine te oprește ?. Nu cei de teapa ta se plângeau că Pingelică cenzura mass media ?. Si acum vrem aceleași procedee, tehnici, să fie din nou scoase de la naftalina, și astfel să avem parte doar de o mass media obedienta fata de noul stăpân al estului european ?. Si nu toți romanii sunt chiar așa de ticăloșiți sau mai curând îndobitociți de propaganda anti rusă încât să înghită toate balivernele care ni se servesc. Sigur ești printre cei care aproba difuzarea de știri 100 % ” reale, de la fata locului ” dar ele aparțin vreunui joc video. Sau ai rumegat numai știrea ca Insula Șerpilor a fost apărata, până la ultima suflare de cei 13 patrioți ucrainieni, au luptat cu piepturile goale împotriva căpcăunul din est, știre promovata cu mult entuziasm de aproape toata mass media romanesca, dar aproape nimeni nu a mai arata adevărata situație, cei 13 sunt prizonieri la ruşi, nici măcar unul ( doamne ferește ) nu a murit eroic. Din păcate sunt prea mulți, ca tine, in Romania, care înghit pe nerăsuflate orice li se servește de către mercenarii care ne conduc.

  3. Eu cred doar ca nu iti place tie ce auzi, nu mi se pare nimic partinitor. Cauta si ai sa gasesti gramada de articole contra putin, dar cel putin pana cum sunt echidistanti. Asa mi s-ar parea a fi un ziarist, sa prezinte adevarul, crud, rece, prost …. dar adevarul. Au recunoscut nato ca au avut oameni in ucraina (care au plecat odata cu inceperea razboiului).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger