AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Orașul Lysychansk a căzut! Zelensky a ordonat armatei să...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Orașul Lysychansk a căzut! Zelensky a ordonat armatei să se retragă, rușii controlează toată regiunea Luhansk!

LysychanskRĂZBOI ÎN UCRAINA. Orașul-cheie din estul țării, pe care armata ucraineană l-a lăsat în mâinile rușilor

Armata ucraineană a anunțat duminică că soldații săi se retrag din Lysychansk, oraș-cheie din estul Ucrainei care de săptămâni se confrunta cu un violent asalt al trupelor ruse, informează Reuters.

Predarea orașului Lysychansk determină Moscova să obțină controlul deplin asupra regiunii Luhansk.

Trupele ucrainene, dominate numeric

„Pentru a proteja viețile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de retragere” din oraș, a transmis într-un comunicat statul major al forțelor armate ucrainene, indicând „superioritatea multiplă” a armatei ruse în plan material.

„În condițiile unei superiorități multiple a trupelor de ocupație ruse – în artilerie, forțe aeriene, sisteme lansatoare de rachete, muniție și personal, continuarea apărării orașului ar fi dus la consecințe fatale”, se spune în comunicat.

Lysychansk deschide noi punți pentru ruși

Lysychansk era ultimul mare oraș din zona Lugansk (din regiunea estică ucraineană Donbas) care nu căzuse în mâinile rușilor, iar acum acest lucru deschide calea forțelor Moscovei de a avansa spre Kramatorsk și Sloviansk, din regiunea vecină Donețk.

De altfel, atât Sloviansk cât și Kramatorsk – două orașe majore, situate mai la vest – au fost lovite duminică de tiruri de rachete lansate de ruși.

author avatar
Andreea Vlad
595 afisari

2 COMENTARII

  1. Russia controlează tot dar victoria este a Ukrhainei. N-are cum să câștige Russia pentru că rușii sunt răi, rușii îi au pe Mendeleev, pe Dostoievsky, pe Petru cel Mare și pe Putin deci nu pot câștiga nici dacă Ukrhaina dispare de pe fața pământului. Dacă dispare Ukrhaina, rușii se vor bate între ei până la ultimul rus care, rămas singur, se va așeza în fața oglinzii, își va face autocritica și-și va da două palme până moare și el. Așa e rușii, răi.

  2. Artileria grea o poti distruge si cu artilerie usoara daca stii sa infiltrezi cuiburi de soldati cu mortiere. Combati la fel de usor ca si cu drone ba mai curat faci si ai o mobilitate teribila ni trebuievmulta califjcare si nici amplasament sau timp…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger